Orange, Telekom au negociat timp de multe luni tranzactia prin care divizia de servicii mobile a celui de-al doilea operator urmeaza sa fie cumparata de catre primul, iar statul roman a aflat despre intentiile lor deja. In urma notificarilor facute de catre cei de la Orange si Telekom, statul roman a avut deja o sedinta in care a discutat despre intreaga ecuatie a vanzarii, insa asta s-a intamplat acum cam 3 saptamani, pe data de 25 septembrie.
Telekom vrea cu nerabdare sa scape de Romania, iar Orange este dispusa sa o ajute sa paraseasca tara noastra, insa Guvernul Romaniei este concentrat acum pe cu totul altceva, si are prerogative reduse. In momentul de fata, cei care ar trebui sa decida ce se va intampla cu vanzarea diviziei de servicii fixe a Telekom catre Orange se concentreaza pe extinderea mandatelor pana dupa alegerile prezidentiale, care vor avea loc la jumatatea lunii noiembrie.
Orange, Telekom si PROBLEMA ce Complica foarte MULT Vanzarea
Orange a acceptat termenii Telekom pentru a-i cumpara divizia de servicii fixe din Romania, insa statul roman e departe de a lua o decizie cu privire la aprobarea tranzactiei, autoritatile detiannd 46% din actiunile diviziei. Telekom si Orange vor sa termine cat mai repede tranzactia la care lucreaza de cateva luni bune, dar lucrurile sunt acum concentrate pe cu totul altceva, partea politica fiind cea care impiedica o evolutie mult mai rapida.
Telekom nu scapa totusi de probleme daca statul roman ar accepta mai repede conditiile in care ar urma sa se desfasoare totul, iar asta pentru ca mai e si problema Comisiei Europene, care trebuie sa analizeze tranzactia. La nivelul Comisiei Europene poate dura si pana la 1 an inainte de a se lua o decizie privind vanzarea, deci s-ar putea sa ajungem in 2021 fara 5G la Telekom si cu divizia de servicii fixe tot nevanduta catre Orange.
Intarzierea vanzarii diviziei fixe a Telekom catre Orange nu este neaparat in detrimentul clientilor, iar asta pentru ca nu exista deocamdata ceva ce ei sa nu aiba pentru ca vanzarea nu s-a facut.