Orange si Telekom poarta discutii despre o eventuala fuziune la nivel european pentru operatiunile pe care ambele companii le desfasoara in momentul de fata in diverse regiuni de pe continent, dar asta nu e ceva nou. Unii dintre cei care urmaresc cu mare atentie Orange si Telekom stiu deja ca ambele companii au mai purtat in trecut discutii cu privire la o posibila fuziune, dar si ca ele au fost un esec din cauza diferentei dintre valoarea companiilor.
Orange are o capitalizare bursiera ce este cu aproximativ 40% mai mica decat cea a Telekom, iar asta face o fuziune foarte complicata, lucru care a pus capat discutiilor anterioare avute de catre cele doua companii europene. Acum lucrurile au fost reluate de catre managerii Orange si Telekom, iar negocierile dintre grupuri sunt foarte importante deoarece pot schimba intr-o buna masura felul in care arata piata de telecomunicatii din europa in acest moment.
Orange si FUZIUNEA cu Telekom, CE se va Intampla cu TOTI Clientii
Orange si Telekom au impreuna sute de milioane de clienti in intreaga lume, iar o fuziune va crea un gigant cu o capitalizare bursiera de peste 100 de miliarde de euro, dar mai important, cu o infrastructura importanta la nivel global. In ceea ce priveste clientii celor de la Orange si Telekom, daca grupurile vor fuziona, atunci in mod teoretic nimic n-ar trebui sa se schimbe imediat in ceea ce priveste experienta de care au parte clientii ce le folosesc serviciile.
E improbabil ca Telekom si Orange sa faca schimbari imediate pentru felul in care sunt oferite serviciile in toate tarile in care isi desfasoara activitatea, si deasemenea e improbabil ca vreo schimbare majora sa fie facuta pentru sisteme. In mod teoretic, totul ar trebui sa fie fix la fel pentru clientii Orange si Telekom precum in trecut, cel putin in primul an dupa o fuziune, dar mai apoi s-ar putea face un rebranding, pentru ca un brand sa fie inghitit de celalalt.
Orange are sansele cele mai mari sa fie inghitit de Telekom, iar asta pentru ca valoarea companiei este mai mica, dar desigur ca ramane de vazu ce negocieri vor fi facute intre companii.