NASA se pregateste sa revolutioneze calatoriile cu avionul pentru intraga omenire, iar asta deoarece agentia spatiala americana a gandit un proiect care rezolva una dintre cele mai mari probleme ale zborurilor aeriene. Cei de la NASA au primit in sfarsit finantare pentru a produce un nou tip de avion supersonic, dar care nu va genera zgomot la fel de mare cand atinge viteza sunetului, asa cum se intampla in momentul de fata cu orice avion similar.
NASA a lucrat timp de cativa ani de zile la un proiect special al carui scop a fost de a dezvolta o tehnologie numita Quiet SuperSonic Technology (QueSST), ea urmand a fi utilizata si in avioane comerciale. Noua tehnologie pe care cei de la NASA au creat-o va permite efectuarea de zboruri aeriene in avioane supersonice fara ca boom-ul sonic sa produca un zgomot la fel de mare, deci in mod teoretic n-ar trebui sa fie interzise avioanele de acest gen.
NASA: ULUITOR, Dezvolta un NOU Avion cum NU ai mai Vazut
NASA a primit o finantare de 250 de milioane de dolari pentru a construi un avion care are denumirea X-59, cei de la Lockheed Martin fiind alesi pentru a face asamblarea aparatului de zbor. In cursul anului 2020 urmeaza sa fie anuntat si cand anume va avea loc primul zbor demonstrativ pentru acest avion supersonic pe care NASA l-a gandit, iar daca totul va decurge cu succes, atunci tehnologia va fi una extrem de utila pentru intreaga omenire, si nu numai.
“Primul avion X pe scară largă, pilotat de NASA, în mai mult de trei decenii, este eliminat pentru asamblarea finală și integrarea sistemelor sale. Revizuirea managementului, cunoscută sub denumirea de Key Decizia Point-D (KDP-D), a fost ultima piedică programatică pentru aeronava X-59 Quiet SuperSonic Technology (QueSST) care a fost eliminată înainte ca oficialii să se întâlnească din nou la sfârșitul anului 2020 pentru a aproba primul zbor al avionului în 2021.”
NASA nu a dezvaluit prea multe detalii cu privire la tehnologia care urmeaza sa fie folosita pentru acest nou model de avion supersonic, insa nu ar prea trebui sa existe indoieli cu privire la capacitatea agentiei spatiale. Acum totul depinde de cei de la Lockheed Martin de a pune in practica planurile gandite de catre NASA, astfel ca daca planurile de acum se adeveresc, atunci in 2021 ar trebui sa vedem si primul zbor demonstrativ facut de catre avion.