ESA, sau Agentia Spatiala Europeana, a lansat primul sau satelit care vaneaza planetele din Univers, iar asta pentru a reusi sa adune mai multe informatii despre spatiul cosmic, asa cum face si NASA cu satelitul sau.
CHEOPS este denumirea satelitului pe care cei de la ESA l-a lansat pentru a analiza spatiul cosmic si tot ceea ce se intampla in univers, iar multumita lui vor descoperi cu siguranta mult mai multe dintre planetele care ne inconjoara.
ESA a lansat satelitul CHEOPS in luna decembrie a anului trecut, el ajungand la o altitudine de cam 700 KM deasupra Pamantului, unde a ramas in orbita pentru a fi testat inainte de a fi lansat in mod oficial pentru a aduna date despre univers.
ESA a reusit sa ajunga la concluzia ca toate componentele din satelitul sau functioneaza as acum trebuie, si a decis sa inceapa sa adune date din univers cu privire la exoplanetele care au fost deja descoperite, sau care inca sunt ascunse.
ESA a pus in functiune satelitul CHEOPS pe data de 29 ianuarie, iar primele teste au fost considerate a fi un real succes, astfel ca de acum incolo urmeaza doar sa monitorizeze cu foarte mare atentie ceea ce se intampla.
“La scurt timp după lansarea de pe 18 decembrie 2019, am testat comunicarea cu satelitul. Apoi, pe 8 ianuarie 2020, am început punerea în funcțiune, adică am pornit computerul, am efectuat teste și am pornit toate componentele. Capacul a fost deschis prin trimiterea de electricitate la încălzirea unui element care ținea capacul închis. Căldura a deformat acest element și capacul s-a deschis. Un corp de fixare a prins capacul. Datorită măsurătorilor senzorilor instalați, am știut în câteva minute că totul a funcționat așa cum a fost planificat. ”