DIGI, Vodafone, Orange, Telekom au luat o serie de decizii extrem de importante pentru toti clientii lor din Romania, adica undeva pe aproape de 20 de mlioane de utilizatori, chiar side multiple servicii. Aceste decizii au fost luate in 2019 de catre DIGI, Vodafone, Orange, Telekom, si vorbim despre majorarile de preturi in cascada facute de catre toti, exceptie cei de la Orange, care au mascat asta cu o noua oferta de abonamente mai scumpe.
DIGI, Vodafone, Orange, Telekom au majorat preturile serviciilor cu foarte putin, in general cativa LEI, iar totul din cauza OUG 114/2018, cea care a generat atat de multe discutii si controverse in tara noastra. Ei bine, toate aceste majorari de preturi facute de catre DIGI, Vodafone, Orange, Telekom au adus o crestere de 3% a veniturilor din piata telecom, acestea ajungand la 3.5 miliarde de euro in 2019, si totul dupa ce toti operatorii s-au plans ca vor pierde bani.
DIGI, Vodafone, Orange, Telekom: Deciziile cu IMPACT MARE pentru Romani
DIGI, Vodafone, Orange, Telekom au castigat, practic, undeva pe la aproximativ 100 de milioane de euro in plus in 2019 fata de 2018, iar majorarile de preturi pentru servicii au contat foarte mult, chiar daca nu toate au for permise de ANPC. Chiar daca aceasta crestere pare a fi una destul de mica, ea nu trebuie trecuta cu vederea, iar asta pentru ca DIGI, Vodafone, Orange, Telekom s-au plans ca vor pierde bani din cauza OUG 114/2018, insa cu aceste cresteri de preturi au ajuns doar sa faca incasari mai mari.
DIGI, Vodafone, Orange, Telekom au castigat 39% din bani din telefoania mobila, internetul fx si mobil generand 30%, televiziunea 14%, restul serviciilor inca 17%, veniturl mediu per locuitor fiind de 71 de LEI. Orange a generat 26% din venituri, Vodafone 24%, Telekom 24%, iar restul companiilor restul de 26%, si nu e doar DIGI Romania, ci si alte companii mai mici, cu venituri totusi nesemnificative in cuantumul total anuntat de catre ANCOM.
DIGI, Vodafone, Orange, Telekom au avut un an 2019 peste asteptari din punct de vedere al incasarilor, ceea ce ne spune foarte multe despre plangerile initiale, si rezultatul final al cresterilor de preturi.