Android este cel mai folosit sistem de operare pentru telefoane mobile din intreaga lume, miliarde de telefoane mobile si tablete avandu-l instalat in momentul de fata, insa multi dintre oamenii care le folosesc nu stiu despre o problema foarte mare. Mai exact, cei de la Google au implementat de ceva vreme in cadrul Android o tehnologie speciala care are menirea de a imbunatati modalitatile de comunicare de care beneficiaza utilizatorii din toata lumea.
Android are implementata o tehnologie numita RCS, aceasta oferind posibilitatea de a trimite mesaje catre alte persoane folosind aplicatia Google Messages, insa cu aproximativ aceeasi functionalitate precum in cazul unor aplicatii de mesagerie. Google a vrut sa ofere cu RCS o alternativa la iMessage, platforma de measgerie atat de populara in randul utilizatorilor iPhone si iPad, insa in cazul Android lipseste o componenta esentiala a sistemului.
Android: URIASA PROBLEMA de care NU STIU Multi Utilizatori
Android nu are implementat un sistem de criptare totala a conversatiilor utilizatorilor, asa cum se intampla in cazul iOS, WhatsApp, Facebook Messenger, Telegram, Signal, astfel ca orice fel de comunicatii facute prin RCS pot fi interceptate. Avand in vedere ca mesajele transmise prin tehnologia RCS in Android au nevoie de internet, daca utilizatorii folosesc un hotspot WiFi gratuit, de exemplu, e foarte posibil sa aiba mesajele interceptate de catre oricine monitorizeaza respectivul trafic de internet.
Android va avea un sistem de criptare totala a conversatiilor implementat de catre cei de la Google, compania lucrand deja la acest lucru, insa va fi nevoie de timp pentru ca totul sa fie implementat asa cum trebuie pentru utilizatori. Google nu a spus cand anume urmeaza sa finalizeze procedura prin care va implementa acest sistem de protectie pentru mesageria RCS pentru sistemul de operare Android, dar e mai mult ca sigur faptul ca nu vom avea mult de asteptat dupa ea.
Android are deja suport pentru tehnologia RCS implementat de catre multi operatori de telecomunicatii din multe zone de pe glob, asa ca e clar ca Google va incerca sa finalizeze tot procesul cat se poate de repede.