Huawei este in centrul unei hotarari care aduce si o schibare radicala pentru anul 2021, compania chinezeasca avand-o impusa de catre fondatorul Ren Zhengfei, si e ceva ce vine ca o mare surpriza. Mai exact, cei de la Huawei vor sa devina lideri in industria software, lasand in urma hardware-ul care in momentul de fata e blocat de sanctiunile din SUA, care au sanse foarte mici sa dispara chiar daca Donald Trump a plecat din functia de presedinte al tarii.
Huawei se concentreaza pe dominarea lumii prin software pentru ca aici SUA n-ar avea cum sa ii impuna sanctiuni similare cu cele pentru hardware, dar americanii sunt totusi capabili de orice. Huawei vrea sa puna accent foarte mare pe Harmony OS, sistemul de operare care ar trebui sa inlocuiasca Android, dar si pe alte ecosisteme pentru produse electronice, totul in ideea de a cuceri lumea cu produse indispensabile care sa nu poata fi blocate usor.
Huawei: Hotararea cu o Schimbare Radicala Incepand din 2021
Huawei vrea sa faca software care sa fie open source, si sa fie bazat pe tehnologii open source, evitand sa foloseasca orice necesita licentiere, pentru a nu risca sa aiba iar parte de interdictii. Huawei foloseste versiunea open source a Android pentru Harmony OS, ceea ce ii ofera flexibilitate din foarte multe puncte de vedere, insa e nevoie si de alte tehnologii pentru a face software care sa fie cu adevarat dorit si folosit in intreaga lume de sute de milioane de oameni.
“Fondatorul gigantului tehnologic chinez Huawei Technologies (HWT.UL) Ren Zhengfei a cerut personalului companiei să „îndrăznească să conducă lumea” în domeniul software, în timp ce compania caută creștere dincolo de operațiunile hardware pe care sancțiunile SUA le-au paralizat. Ren a spus în nota că compania se concentrează pe software deoarece dezvoltarea viitoare în domeniu este fundamental „în afara controlului SUA și vom avea o independență și o autonomie mai mari”.”
Huawei isi propune sa dezvolte produse software care sa fie folosite intr-o varietate de medii, atat de catre utilizatorii obisnuiti, cat si de catre companii, dar deocamdata e destul de dificil sa faca asta. In ciuda faptului ca Huawei are capacitatea de a produce software evoluat, este totusi dependenta de alte companii in tot ceea ce vrea sa faca, si multe pot fi influentate foarte usor de catre americani sa nu lucreze cu ea, in ciuda dorintei sale de independenta.
Huawei are totusi planuri foarte mari in momentul de fata, iar in baza lor va incerca sa recupereze ceea ce a pierdut pe piata internationala a telefoanelor mobile.