Android este in momentul de fata vizat de un dublu pericol pentru telefoanele oamenilor din intreaga lume, miliarde de persoane fiind vizate de ceea ce se intampla in momentul de fata, iar problemele sunt foarte serioase. Mai exact, vorbim despre doua tipuri de malware pentru Android numite TeaBot si FluBot, ambele avand acelasi scop, sa fure datele oamenilor, in principal cele bancare, dar si alte tipuri de date despre conturi pe retelele de socializare, si nu numai.
Android este vizat de acest dublu pericol pentru ca exista foarte multi utilizatori in lumea intreaga, deci sansele de reusita ale oricarui tip de atac sunt foarte mari, astfel ca hackerii incearca prin orice metode sa fure datele oamenilor. Felul in care cele doua tipuri de atacuri se desfasoara este diferit, insa in final utilizatorii de telefoane Android sunt pacaliti sa isi infecteze telefoanele cu malware, si sa acorde unor aplicatii permisiuni pe care ele nu ar trebui sa le aiba.
Android: Dublu Pericol pentru Toate Telefoanele Oamenilor
Android este exploatat mai serios de catre malware-ul TeaBot de cat de catre FluBot, iar asta pentru ca primul poate inclusiv sa preia control asura dispozitivelor pe care le infecteaza. Aici intervine o problema extrem de serioasa pentru ca oamenii nu stiu ce se intampla in fundal in telefoanele lor, iar asa malware-ul poate sa obtina acces la multe informatii confidentiale la care n-ar trebui in mod normal sa aiba acces in Android, sau orice alt sistem de operare.
Android e gandit pentru a fi sigur, insa exact precum in cazul altor tipuri de malware, si in cazul TeaBot, sau FluBot, utilizatorii sunt cei care reprezinta vulnerabilitatea cea mai mare. FluBot e distribuit in principal prin SMS-uri care par sa vina de la companii de curierat, dar si prin aplicatii populare clonate, in Timp ce TeaBot e distribuit in principal prin a doua metoda, dar ambele vizeaza telefoanele Android, si colecteaza date in principal de la cele care au si aplicatii bancare.
Android nu are cum sa aiba aceasta problema rezolvata daca utilizatorii nu vor ca ea sa fie rezolvata, si nici nu e posibil ca Google sa faca ceva, asa ca totul tine in principal de noi.