Calea Lactee este iar in centrul unui anunt incredibil care dezvaluie o descoperire in premiera pentru toata Romania, iar asta multumita analizelor constante care au tot fost facute in univers. Mai exact, un nou proces de formare de stele a fost descoperit in premiera in Calea Lactee de catre oamenii de stiinta, ei reusint sa o detecteze in urma unor noi imagini surprinse din centrul galaxiei noastre, si totul vine ca o foarte mare surpriza pentru foarte multa lume.
Calea Lactee are in mod constnat create stele multumita combinatiilor de materiale care exista in universul nostru, iar oamenii de stiinta au descoperit acum un nou proces de acest gen, care e in plina desfasurare. Vorbim despre o descpperire incredibila care are la baza metanolul dintr-o zona a galaxiei Calea Lactee care nu parea sa ar putea avea stele aflate in plina formare, insa iata ca se intampla totusi acest lucru, cel putin conform monitorizarilor facute recent de catre astronomi.
Calea Lactee: INCREDIBILA Descoperire, Premiera a Oamenirii
Calea Lactee are descoperita aici un proces de formare de stele care se afla in stadiile sale incipiente, iar asta vine ca o surpriza foarte mare pentru ca nimeni nu credea ca asa ceva ar fi posibil in momentul de fata. In ciuda acestui lucru, iata ca oamenii de stiinta au reusit sa foloseasca telescoapele cu raze X pentru ceva ce nu parea a fi complet posibil vreodata, dar se mai intampla si lucruri bune pentru omenire, chiar daca acele stele se afla la mare distanta de noi.
“Acesta este un pas important pentru a rezolva acest mister de lungă durată al rămășițelor de supernova dispărute. Deoarece lumina vizibilă se absoarbe în acest nor dens din jurul stelelor, majoritatea telescoapelor optice nu dezvăluie prea multe. Deoarece studiul GLOSTAR detectează o gamă largă de emisii radio, cum ar fi cea de la moleculele de metanol la hidrogenul ionizat, este capabil să sondeze formarea stelelor masive de la stadii foarte timpurii până la cele relativ târzii, ceea ce este important pentru a obține o imagine completă a formării stelelor în Calea Lactee.”
Calea Lactee a fost monitorizata pentru descoperirea acestor stele de catre cateva telescoape aflate in utilizare de multa vreme, unul avand o vechime de chiar peste 50 de ani, insa tot a fost esential in proces. Zona in care se formeaza noi stele in Calea Lactee ar putea fi sursa de informatii pentru a intelege mai clar cum decurge acest proces, desigur de-a lungul mai multor generatii pentru ca el nu are loc atat de rapid precum si-ar imagina multa lume.
Calea Lactee mai este in continuare monitorizata cu foarte mare atentie de catre oamenii de stiinta, astfel ca e foarte posibil sa mai fie facute si alte descoperiri de acest gen in viitorul apropiat.