Calea Lactee, galaxia din care facem parte, este uriasa, iar sistemul solar reprezinta doar o mica parte din ea, desi inclusiv aceasta regiune este extrem de dificila de vizitat de catre omenire cu tehnologiile actuale. Calea Lactee este plina de stele, planete, comete, asteroizi si diverse alte tipuri de obiecte, gaze, sau materiale, unele dintre ele putand fi extrem de periculoase pentru Pamant, iar cei de la NASA au facut o harta a orbitelor celor mai periculosi asteroizi care se invart in jurul Terrei.
Calea Lactee are foarte, foarte, multe obiecte de acest gen care se plimba in mod constant prin interiorul sau, dar nu toate au fost descoperite pana in momentul de fata de catre NASA, sau alte agentii spatiale. In ciuda acestui lucru, asteroizii descoperiti deja in sistemul solar din Calea Lactee au orbitele prezentate in harta de mai jos astfel incat sa putem vedea care sunt cele mai periculoase obiecte care se vor apropia de Pamant, chiar si la distante relativ mari.
Calea Lactee: Terra, Harta ULUITOARE cu Asteroizi Periculosi
Calea Lactee este vasta, iar asteroizii acestia ale caror orbite le puteti vedea in harta de mai sus vor ajunge la distante de minim 7.5 milioane de kilometri fata de Pamant, adica de 20 de ori distanta dintre planeta si luna. Chiar daca nu exista sanse mari ca un asteroid dintre cei cunoscuti sa loveasca Pamantul prea curand, NASA spune ca in sistemul solar, si implicit Calea Lactee, exista multi altii, impreuna cu alte comete, care inca nu au fost descoperiti/e, deci pericolul poate fi urias.
“Deoarece unele evenimente de dispariție în masă din trecut au fost legate de impactul asteroizilor, totuși, omenirea a făcut din aceasta o prioritate să găsească și să catalogheze acei asteroizi care pot afecta într-o zi viața pe Pământ. Aici sunt prezentate orbitele celor peste 1.000 de asteroizi potențial periculoși (PHA) cunoscuți. Acești bolovani documentați de rocă și gheață au peste 140 de metri lățime și vor trece la 7,5 milioane de kilometri de Pământ – de aproximativ 20 de ori distanța până la Lună. Deși niciunul dintre ei nu va lovi Pământul în următorii 100 de ani – nu toate PHA-urile au fost descoperite, iar în ultimii 100 de ani, multe orbite devin greu de prezis.”
Calea Lactee ascunde foarte multe secrete, iar oamenii de stiinta se chinuie sa descopere cat mai multe dintre ele, chiar daca procesul nu este unul tocmai simplu, insa important e ca se incearca descoperirea lor. Pana atunci, aceasta harta cu asteroizii din sistemul solar ne arata cat de multi exista in aceasta regiune din Calea Lactee si cat de multi se invart in jurul Pamantului, descoperirea lor de catre NASA fiind foarte importanta, in final.
Calea Lactee isi va mai dezvalui multe dintre secrete in urmatorii ani pentru oamenii de stiinta, asa ca ramane sa vedem ce va mai fi dezvaluit de catre cercetatori pentru noi toti.