Planeta Mercur este una dintre cele mai importante din sistemul solar, fiind cea mai apropiata in raport cu soarele, dar si una despre care stim foarte putine informatii din cauza misiunilor putine directionate catre ea. Cei de la ESA vor sa schimbe asta, astfel ca misiunea BepiColombi urmeaza sa ofere si primele informatii “proaspete” de la planeta Mercur, iar asta pentru ca sonda spatiala ce face parte din ea urmeaza sa ajunga aproape de planeta in urmatoarele zile.
Planeta Mercur urmeaza sa fie vizitata de catre sonda spatiala BepiColombo in curusl urmatoarelor luni, dar pe 2 octombrie va vedea pentru prima oara tinta sa, chiar daca de la o distanta considerabila deocamdata. Sonda spatiala BepiColombo va ajunge la o distanta de 200 de kilometri de planeta Mercur cand va inregistra si primele imagini noi cu ea, asta in timp ce aduna o varietate de alte date importante care vor ajuta oamenii de stiinta sa afle mai multe despre corpul cosmic.
Planeta Mercur: Anunt OFICIAL al Cercetatorilor catre Oameni
Planeta Mercur va fi survolata de nu mai putin de 9 ori de catre sonda spatiala BepiColombo, cea mai apropiata planeta de soare urmand a avea o varietate de informatii noi dezvaluite de catre oamenii de stiinta. Puteti vedea in imginea de mai sus, dar si cea de mai jos, exact ceea ce ar urma sa vada sonda spatiala in calatoria sa aproape de planeta Mercur, iar cantitatea de poze si informatii care vor ajunge la oamenii de stiinta va fi una impresionanta.
Planeta Mercur urmeaza sa fie pozata in imagini care vor fi in format alb negru si la rezolutia de 1024 x 1024 pixeli, astfel ca orice fel de imagini color care vor fi publicate de catre cercetatori vor fi serios procesate de ei. Planeta Mercur inca ascunde foarte multe mistere fata de omenire, iar oamenii de stiinta spera sa descopere mai multe dintre ele in urmatorii ani, astfel ca ramane sa vedem ce anume ne vor mai dezvalui cat de curand.
Planeta Mercur este tinta unei singure misiuni, cea BepiColombo lansata de catre ESA, asa ca nu vor mai fi si altele care sa ne dezvaluie ceea ce se ascunde in acea zona apropiata de soarele nostru.