Ministrul Educatiei: Masurile de Ultim Moment pentru Elevi si Toate Scolile

Ministrul Educatiei a anuntat in mod oficial o serie de masuri care au fost luate pentru elevii din toate scolile din Romania, atat pentru cei din gimnaziu si liceu, cat si cei din invatamantul primar, oficialul vorbind despre faptul ca vacanta de iarna se va termina diferentiat pe 3 si 10 ianuarie.

Ministrul Educatiei spune deasemenea ca tezele se vor da cu prezenta fizica saptamana aceasta pentru ca alta varianta de a evalua in mod corect elevii nu exista, iar autoritatile au redus numarul tezelor special pentru ca acest proces sa poata fi derulat in scoli, nu in afara lor.

“Tezele pot fi date saptamana aceasta. Nu exista vreo alta varianta de a evalua intr-o modalitate relevanta si pertinenta nivelul la care un elev a ajuns. Nu este simplu, si pe noi ne incurca uneori mersul la serviciu, dar totusi mergem la serviciu. Stiu ca incurca, stiu ca e greu, stiu ca e complicat.

In acelasi timp stiu ca avem profesori responsabili care doresc sa evalueze si sa stie cel care este evaluat este elevul care trebuie sa primeasca nota, si nu in online, in care cel care este evaluat poate fi un parinte, un profesor, un frate mai mare, poate fi oricine.

Elevii sunt cei mai afectati de predarea online, vacante impuse, sunt afectati, tocmai pentru ca este nevoie pentru a compensa, a repara, tot ceea ce au pierdut, este nevoie de o evaluare corecta, onesta, iar acea evaluare conrecta, onesta, ramane doar teza cu prezenta fizica, fata In fata.

Reamintesc ca am redus numarul de teze, tocmai pentru ca am inteles dificultatea perioadei pe care au traversat-o elevii si profesorii, iar atunci numarul de teze este redus, dar macar la acele discipline, in gimnaziu, unde elevii vor da examen de valuare nationala, daca vom avea o generatie care merge direct intr-un examen real fara sa fie pregatit prin aceste teze, elevii sunt cei care vor pierde.

Elevii de gimnaziu si liceu revin pe 3 ianuarie in scoli, elevii de invatamant primar si copiii de gradinita revin din 10 ianuarie. Din pacate este regretabil ca am avut aceasta diminuare a vacantei, dar reamintesc cererea de a nu prelungi cu nicio zi semestrul 2 in vara, cererea de anu schimba cu nico zi data examenelor nationale.

Calendarul fiind fix, pentru ca asa trebuie, a trebuit sa renunt de undeva, deci este regretabil ca in acest an unul din felurile in care platim aceasta pandemie este si reducerea vacantei.”