Romania: Crestere Uriasa, de Peste 2 ori, a Infectarilor Noi

Romania Crestere Uriasa Peste 2 ori Infectarilor Noi

Romania a avut anuntat ieri un numar urias de cazuri noi de infectare la nivelul intregii tari, cifrele fiind de peste 2 ori mai mari decat cele inregistrate cu doar o saptamana in urma, iar asta cel mai probabil din cauza transmiterii comunitare a variantei Omicron in toata tara, si e posibil sa vedem cresteri mai mari.

Romania trece prin aceasta situatie foarte delicata din cauza faptului ca aceasta varianta Omicron este mult mai transmisibila decat variantele anterioare, iar asta va general o crestere foarte mare a infectarilor in cursul urmatoarelor saptamani, fiind asteptate noi recorduri la nivelul judetelor din tara noastra.

Romania are in momentul de fata nu mai putin de 24 de judete care inregistreaza cresteri ale numerelor de cazuri noi de infectare, deci peste jumatate din tara, iar numarul ar trebui sa creasca in saptamanile urmatoare pentru ca varianta Omicron s-ar transmite deja comunitar in toata tara, astfel ca problemele ar putea deveni tot mai mari.

Romania a inceput deja sa se pregateasca pentru valul 5 al pandemiei de COVID-19, varianta Omicron generand deja foarte multe probleme in multe tari de pe glob, dar lucrurile sunt totusi departe la noi de ceea ce se vede in alte tari din Europa, si diverse zone de pe glob, asa ca inca exista timp de pregatiri.

Romania Crestere Uriasa Peste 2 ori Infectarilor Noi tara

Romania va introduce in curand si certificatul COVID pentru a mai limita raspandirea COVID-19, insa ramane de vazut in ce forma va ajunge acesta pentru vot in Parlament, deocamdata Guvernul neavand o versiune finala care sa poata fi adoptata de catre parlamentari pentru a se aplica in toata tara.