Drona Neidentificata Detectata de Armata Romania in Spatiul Aerian al Romaniei

Drona Neidentificata Detectata Armata Romania Spatiul Aerian Romaniei

Armata Romana a confirmat in mod oficial faptul ca a confirmat detectarea unei drone care a intrat in spatiul aerian al romaniei in ziua de 10 martie, ea nefiind identificata ca apartinand unui stat in acel moment, ea traversand spatiul aerian al tarii in doar 3 minute.

Armata Romana explica mai jos de ce nu a putut identifica foarte clar drona in momentul in care a intrat in spatiul aerian al tarii, dar exista posibilitatea ca aceasta sa fie acea drona care ar fi cazut in Croatia, insa nu exista o confirmare de la autoritatile romane.

“Precizări aeronavă fără pilot.

Cu privire la informațiile referitoare la evoluția în spațiul aerian al României, în cursul nopții de joi, 10 martie, a unei aeronave fără pilot, facem următoarele precizări:

Sistemul de supraveghere a spațiului aerian al României a reperat joi, 10 martie, un obiect aerian de dimensiuni reduse, cel mai probabil de tip aeronavă fără pilot (dronă), care a evoluat în spațiul aerian național pentru o perioadă de timp foarte scurtă, sub trei minute.

Aeronava a intrat în spațiul aerian al României, venind dinspre Ucraina, în jurul orei 23.23 și a părăsit spațiul aerian național în jurul orei 23.26, îndreptându-se către Ungaria.

Evoluția acestui obiect aerian pentru un timp foarte scurt în spațiul aerian național, viteza ridicată, înălțimea de zbor redusă, asociate cu relieful accidentat și condițiile meteo de la acel moment, nu au permis utilizarea altor măsuri procedurale pentru identificarea în zbor a acestui obiect aerian.”