Andrei Baciu le transmite romanilor din toata tara o informare oficiala foarte importanta despre care ar trebui sa stie extrem de multa lume, iar asta pentru ca a fost initiat procesul de transfer al activitatii de vaccinare de la CNCAV, iar asta implica foarte multa munca pentru finalizare.
Andrei Baciu vorbeste mai jos despre ceea ce inseamna acest proces in Romania, dar si despre ceea ce ar avea in vedere pentru viitor in ceea ce priveste digitalizarea sistemului de sanatate din Romania, intr-o formula care sa semene cu cea vazuta in alte tari din Europa.
“Sunt trei sectoare pe care lucrăm pentru transferul activității de vaccinare de la CNCAV: medical, logistic și comunicațional. Numai arhiva letrică are peste 12.000 de documente. Pregătim transferul platformei #ROVACCINARE, precum și al conturilor de pe rețelele sociale, organizăm pentru predare arhiva în format de hârtie și electronic.
Estimăm că vom avea 100 de volume în format fizic plus 10 GB de informație, inventariem echipamentele IT și de comunicație pentru transfer, facem demersurile tehnice pentru închiderea call-center-ului și a adreselor de email. Urmează decizii legate de aspectele medicale.
Obiectivul nostru e să facem o tranziție profesionistă, care să permită vaccinarea fără probleme a tuturor celor care vor în continuare să facă acest lucru. Planul de tranziție nu va interfera în niciun fel cu menținerea capacității medicale, organizatorice și de comunicare pentru vaccinarea împotriva COVID-19.
Una dintre ideile interesante ale unei discuții recente se referă la extinderea spațiului virtual de sănătate, care există deja în Franța și poate deveni realitate pentru foarte mulți europeni în următorii ani. Un spațiu virtual de sănătate, similar spațiului virtual ANAF pe care mulți dintre noi îl avem deja.
Acesta poate conține întregul istoric medical personal – boli, tratamente și vaccinuri, analize și rețete, consultații medicale, informații personalizate despre riscurile de sănătate – permițând de asemenea interacțiunea rapidă a pacienților cu medicii și spitalele. Astfel, atunci când mergi la un medic nou sau când mergi într-un alt spital, nu mai ai nevoie să iei mereu cu tine toate documentele medicale. Toate acestea se pot regăsi într-un spațiu virtual de sănătate de unde poți da rapid și ușor acces oricăror profesioniști din sănătate.”