Virgil Popescu: Anuntul Oficial de Ultim Moment, Noile Preturi la Energie, Gaze

Virgil Popescu Anuntul Oficial Ultim Moment Noile Preturi Energie Gaze

Virgil Popescu a anuntat in mod oficial o serie noua de masuri cruciale pentru milioane de romani din toata tara, iar dupa cum puteti vedea mai jos, vorbim despre decizii care afecteaza preturile pentru energie electrica si gaze naturale, astfel ca facturile romanilor ar trebui sa scada.

Virgil Popescu aduce in atentie noile preturi pentru energie electrica si gaze naturale care au intrat in vigoare incepand cu ziua de ieri, 1 aprilie 2021, si care vor fi valabile pana pe 31 martie 2023 pentru a ajuta oamenii sa faca fata cresterilor mari de facturi din Romania, si toata Europa.

“Românii beneficiază în continuare de măsuri de ajutor pentru plata facturilor la energie. Începând de astăzi până anul viitor, 31 martie 2023, se aplică următoarele măsuri. Prețuri plafonate pentru consumatorii casnici. ENERGIE ELECTRICĂ, maximum 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienților casnici al căror consum mediu lunar realizat la locul de consum în anul 2021 este mai mic sau egal cu 100 KWh; maximum 0,8 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienților casnici al căror consum mediu lunar realizat la locul de consum în anul 2021 este cuprins între 100 kWh și 300 KWh inclusiv.








GAZE NATURAL, PREȚ REGLEMENTAT de maximum 0,31 lei/kWh, cu TVA inclus. Au fost adoptate măsuri și pentru consumatorii non – casnici, care beneficiază de plafonarea prețurilor finale facturate pentru energie electrică și gaze naturale, excepție fiind marii consumatori care vor beneficia de schema specifică industriei

ENERGIE ELECTRICĂ, preț de maximum 1 leu/kWh, cu TVA inclus. GAZE NATURALE, preț de maximum 0,37 lei/kWh, cu TVA inclus, pentru cei cu un consum anual de cel mult 50.000 MWh. CET-urile vor cumpăra gaze naturale la preț reglementat de 250 lei /MWh.

Noul act de șantaj al Rusiei a fost livrat sub forma decretului care prevede că plata pentru gazele furnizate de Gazprom ar trebui făcută în ruble pentru contractele de export către țări neprietenoase. În primul rând, România susține luarea unei poziții unitare a UE ca răspuns în fața acestui nou gest de agresiune mascată. Trebuie să fim solidari și uniți pentru a dovedi, din nou, că nu ne lăsăm cumpărați la bucată!

Alături de statele membre ale Uniunii Europene vom avea o poziție comună, iar în acest moment se face o analiză juridică la nivelul tuturor statelor UE, pe marginea acestei decizii anunțată de Federația Rusă. Am un mesaj și pentru cetățeni: România este una dintre cele mai puțin dependente state de gazul rusesc. Așa că nu există motive de panică, avem suficiente stocuri.”