Intre 18 si 20 mai 2022 urmeaza sa aiba loc editia a 8-a a BSDA, o expozitie internationala dedicata industriei aeronautice, apararii, securitatii nationale, dar si securitatii private, organizarea pentru o perioada atat de indelungata aratand cat de mare este interesul vis-a-vis de ea.
“BSDA 2022, ediția a 8-a, 18-20 mai, la Complexul expozițional ROMAERO S.A. din București – Expoziţia internaţională dedicată industriei aeronautice, apărării, securității naționale și securității private.
BSDA-22 va reuni la standuri peste 390 de firme expozante de prestigiu din țară și străinătate, din 33 de țări de pe cinci continente, care vor prezenta elementele de noutate şi stadiul actual de dezvoltare ale echipamentelor și capabilităților militare, precum și ultimele tendințe și soluții tehnice obținute de cercetarea științifică în domeniul securității și apărării.
În cadrul celor trei zile dedicate evenimentului expozițional, structuri din Ministerul Apărării Naționale și din celelalte instituții din Sistemul național de apărare și ordine publică, precum și din forțele armate americane, poloneze și franceze vor expune echipamente și tehnică militară moderne.
La această ediţie, Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare, structură aflată în subordinea Direcției generale pentru armamente, va prezenta principalele realizări în domeniul cercetării ştiinţifice concretizate în demonstratoare tehnologice şi prototipuri şi va aduce în atenția specialiștilor ultimele soluții și rezultate obținute de cercetarea științifică militară.
Totodată, în cadrul standului organizat de Ministerul Apărării Naționale privind oferta profesională și educațională vor expune reprezentanți ai forțelor terestre, navale și aeriene, ai Academiei tehnice Militare „Ferdinand I”, ai Universității Naționale pentru Apărare „Carol I” și ai Direcției Generale Management Resurse Umane.
Deschiderea oficială a BSDA-22 va avea loc miercuri, 18 mai, de la ora 10.00, în pavilionul C al Complexului expoziţional ROMAERO S.A.
BSDA 2022 are drept scop identificarea oportunităţilor şi găsirea soluţiilor de cooperare atât în producţie cât şi în domeniul afacerilor, contribuind la promovarea, pe plan internaţional, a industriei de apărare din România şi facilitând, totodată, o mai mare deschidere a acesteia către piaţa internaţională, prin potenţiale cooperări cu firme de prestigiu şi producători consacraţi în domeniu, pentru realizarea compatibilităţii şi interoperabilităţii tehnicii şi echipamentelor din dotare cu cea a forţelor NATO şi UE.”