Ministrul Sanatatii a publicat un anunt foarte important care vizeaza milioane de romani din intreaga tara in momentul de fata, iar asta deoarece el vorbeste despre faptul ca in timpul pandemiei de Coronavirus s-a dovedit faptul ca sectorul medicinei de urgenta din Romania are nevoie de mai multi profesionisti.
Ministrul Sanatatii vorbeste deasemenea si despre spitalele regionale din Iasi, Cluj-Napoca si Craiova, el reusind sa se intalneasca cu proiectantii acestora, avand apoi discutii despre importanta respectarii termenelor de constructie ale lor, dar si despre importanta realizarii unor constructii de calitate.
“Pandemia COVID-19 a solicitat din plin sectorul medicinei de urgență, de aceea Ministerul Sănătății își reafirmă public nevoia de sprijin a profesioniștilor din acest domeniu important. Medicii și asistenții medicali care asigură intervenții în cadrul Serviciilor de Ambulanță și în Unitățile de Primiri Urgențe reprezintă o prioritate pentru Ministerul Sănătății, care va continua demersurile pentru integrarea firească a acestor servicii în cadrul asistenței medicale generale din România.
Dezvoltarea capacității profesionale pentru medici, asistenți și alte categorii de personal care asigură asistența medicală de urgență nu se poate realiza prin despărțirea de Ministerul Sănătății, ci printr-o bună colaborare cu alte instituții publice responsabile pentru gestionarea situațiilor de urgență.
Sectorul medicinei de urgență are o contribuție esențială la reducerea gradului de mortalitate sau dizabilitate în cazurile de accidente vasculare cerebrale și infarct, precum și a altor situații în care viața este pusă în pericol. Ministerul Sănătății le mulțumește tuturor profesioniștilor din sectorul medicinei de urgență pentru efortul depus. Munca lor intensă și dedicată are drept rezultat salvarea a numeroase vieți!
Spitalele regionale de la Iași, Cluj-Napoca și Craiova sunt principalele investiții în infrastructura spitalicească din România care vor fi dezvoltate în următorii ani, iar respectarea termenelor contractuale este o prioritate a Ministerului Sănătății. În cadrul întâlnirii organizate la sediul Ministerului Sănătății cu reprezentanții firmelor care au câștigat contractele de proiectare a spitalelor regionale, aceștia au prezentat graficul de activități, astfel încât etapa de proiectare să fie finalizată cel târziu în martie 2023 pentru Spitalul Regional Iași, respectiv mai 2023 pentru Spitalul Regional Cluj-Napoca.
Ministrul Sănătății a subliniat că echipele de proiectanți au o mare responsabilitate pentru realizarea unor proiecte cu un impact important asupra calității sănătății publice din România. Proiectele tehnice trebuie să fie nu doar finalizate la timp, ci calitatea proiectării trebuie să fie la cele mai ridicate standarde de calitate.”