Virgil Popescu: Ordinul de Ultim Moment, Hotararile Anuntate Milioanelor de Romani

Virgil Popescu Ordinul Ultim Moment Hotararile Anuntate Milioanelor Romani

Virgil Popescu anunta semnarea unui nou ordin de ministru care aduce o serie de schimbari extrem de importante pentru milioane de romani din intreaga tara, iara sta pentru ca el are in centru sprijinirea investitiilor in capacitati de productie de hidrogen verde cu bani oferiti prin PNRR.

Virgil Popescu spune ca a fost extinsa perioada de depunere a proiectelor pentru aceste finantari, si mai jos explica modalitatea prin care ele pot fi obtinute de catre oricine este interesati de acesti bani care sunt oferiti de catre statul roman, investitiile fiind extrem de importante pentru viitorul Romaniei din punct de vedere energetic.

“PNRR – ENERGIE! Important: Am prelungit, prin ordin, perioada de depunere a proiectelor pentru a obține finanțare prin ”Schemă de ajutor de stat având ca obiectiv Sprijinirea investiţiilor în construirea de capacităţi pentru producția de hidrogen verde în instalații de electroliză”!. Noul termen este 16 august 2022 ora 17.00!








Se poate obține finanțare pentru proiecte de investiţii în construirea de noi capacităţi în instalații de electroliză, inclusiv extinderea de capacități pentru producția de hidrogen verde, în vederea susținerii unei economii cu emisii scăzute de carbon. Potrivit prevederilor PNRR, intervenția vizează promovarea investiţiilor în construirea unei noi capacităţi de cel puţin 100 MW în instalații de electroliză.

Punerea în funcţiune a unei capacități de cel puţin 100 MW în instalații de electroliză, cu o cantitate generată estimată de cel puțin 10.000 de tone de hidrogen regenerabil pe an trebuie realizată până în trimestrul IV 2025. Valoarea maximă a ajutorului de stat stabilită, care se va acorda în baza Orientărilor privind ajutoarele de stat pentru climă, protecția mediului și energie pentru 2022 este de 50 milioane EURO pe întreprindere, pe proiect de investiții.

Solicitanții eligibili sunt: producători de gaz natural, micro-întreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii și mari producătoare de energie electrică, micro-întreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii și mari producătoare/consumatoare de hidrogen, unităţi administrativ-teritoriale, Institute naționale de cercetare-dezvoltare în domeniul energiei, având personalitate juridică, definite prin OG 57/2002, inclusiv asocieri/parteneriate formate din aceşti actori.

Bugetul total estimat al schemei este echivalentul în lei a sumei de 148.752.500 euro, compus din 114.425.000 euro fonduri europene asigurate prin Mecanismul de Redresare și Reziliență în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență – Componenta C.6 Energie și fonduri naționale de 34.327.500 euro prin aplicarea procentului de supracontractare de 30%, în temeiul prevederilor art. 24 din O.U.G. nr. 124/2021.”