O premiera istorica a fost posibila multumita observatorului international ALMA, cu ajutorul acestuia fiind inregistrata pentru prima oara explozia generata de combinarea a doua stele din univers. Vorbim despre un clip video inregistrat in lumina cu lungime de unda milimetrica multumita ALMA, oamenii de stiinta fiind complet uluiti de ceea ce au reusit sa observe pentru prima oara, dar mai important, sa si surprinda pentru intreaga omenire acum.
Explozia a fost generata de catre combinarea dintre o stea neutronica si una obisnuita, iar mai jos puteti vedea o parte din ceea ce au vazut si oamenii de stiinta care au surprins totul. Mai mult decat atat, oamenii de stiinta au afirmat ca aceasta a fost cea mai energetica explozie de raze gama de scurta durata observate vreodata in istorie, lasand in urma si cea mai puternica sursa de lumina generata de catre explozia a doua stele care s-au unit.
VIDEO: Premiera Istorica SPECTACULOASA cu Explozia Produsa de Doua Stele
Combinarea stelelor s-a produs la 20 de miliarde de ani-lumina de Pamant, iar explozia de raze gama care au fost aruncate in univers a durat doar cateva secunde, si a fost foarte greu de observat de pe Pamant. Unele observatoare de pe Pamant au detectat explozia fara a putea identifica galaxia din care au facut parte, astfel ca a fost nevoie de folosirea observatorului ALMA pentru a detecta sursa luminii printr-o metoda complet noua, dar si mult mai exacta, in final.
Datele au fost combinate cu cele obtinute de la alte observatoare, insa chiar si asa, vorbim despre evenimente aflate la distante foarte mari, deci foarte multe detalii in legatura cu ele nu pot fi obtinute. Oamenii de stiinta vor putea folosi in viitor si alte observatoare de ultima generatie pentru a vedea in detaliu mai mare anumite evenimente care au loc si la distante mai mari fata de Pamant, asa ca vom afla mult mai multe in legatura cu universul din care facem parte.
Oamenii de stiinta inca analizeaza datele pe care le-au cules in legatura cu aceasta explozie foarte impresionanta, si probabil ca in viitor vom afla mult mai multe in legatura cu modul in care au ele loc, dar si ce lasa in urma.