Sorin Grindeanu a publicat noi informari cu privire la evolutia lucrarilor la noile autostrazi din Romania in aceasta perioada, si dupa cum puteti vedea mai jos, vorbim despre vesti extrem de bine care vin pentru romani in momentul de fata, iar asta pentru ca unele lucrari evolueaza bine, in timp ce altele vor incepe.
Sorin Grindeanu a publicat in ultima vreme foarte multe informatii cu privire la evolutia lucrarilor la o varietate de autostrazi si drumuri expres in Romania, iar asta pentru ca se fac investitii insemnate pentru a se construi infrastructura care lipseste in tara noastra, si exista multe proiecte aflate in dezvoltare acum.
“Un prim lot al autostrăzii care leagă Muntenia de Moldova (A7) a intrat în faza de execuție a lucrărilor. Alte lucrări încep pe Autostrada de Centură a Capitalei (A0). Șantierele sunt monitorizate din ce in ce mai atent. Procedurile de licitație dau rezultate. Continuăm modernizarea căilor ferate și achiziția de trenuri noi. Sunt rezultatele acestei săptămâni la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.
Pe Lotul 2 din nordul Autostrăzii de Centură a Capitalei (A0) începe etapa de execuție săptămâna viitoare! Supravegherea aeriană a șantierului, pe care o realizăm permanent în parteneriat cu INCAS, arată că, în acest moment, constructorul român are pregătite stocuri de materiale și de elemente prefabricate pentru începerea lucrărilor.
Grinzi poduri: 428 bucăți, prefabricate podețe: 320 bucăți, balast: 400.000 mc, armătură: 3.258 t. Lotul 2 al A0 Nord are o lungime de 19 km și traversează teritoriile administrative ale următoarelor localități: Corbeanca, Balotești, Tunari, Dascălu, Ștefăneștii de jos, Afumați. Constructorul trebuie să finalizeze lucrările în vara anului 2024.
Pe acest lot urmează să fie construite: 9 pasaje, 2 poduri ( peste râul Moștiștea și râul Pasărea), un nod rutier la intersecția cu DN1 București – Ploiești, un nod rutier la intersecția cu A3 București – Brașov, o parcare de scurtă durată, un spațiu de Servicii, un Centru de Intreținere și Control.
Contractul pentru construcția secțiunii Chiribiș-Biharia a Autostrăzii Transilvania va fi lansat din nou în licitație! CNAIR a transmis astăzi la ANAP, spre validare, documentația de atribuire a contractului pentru proiectarea și execuția celor 28,55 km ai acestei secțiuni care face parte din Autostrada Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea. Perioada maximă de proiectare stabilită prin contract va fi de 6 luni iar cea pentru execuția lucrărilor va fi de 18 luni. După validarea documentației, CNAIR va putea lansa licitația propriu-zisă.” a declarat ministrul.