Presedintele Poloniei si Secretarul General NATO Vorbesc despre Racheta care a Lovit Polonia

Presedintele Poloniei si Secretarul General NATO Vorbesc despre Racheta care a Lovit Polonia

Presedintele Poloniei, Andrej Duda, afirma ca racheta care a lovit Polonia in cursul serii trecute nu a fost lansata de catre Rusia pentru a-i ataca tara, lucru care a fost afirmat inclusiv de catre presedintele SUA, Joe Biden, si asta e normal, avand in vedere ca traiectoria sa ar fi fost monitorizata.

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, afirma ca racheta ar fi fost lansata de catre Ucraina, dintr-un sistem S300 de aparare antiaeriana, scopul ei fiind de a tinti o racheta lansata de catre rusi, cel mai probabil, impotriva orasului Liov, ea defectandu-se si cazand pe teritoriul Poloniei.

“Duda spune că nu există semne că aterizarea rachetelor din 15 noiembrie în Polonia a fost un atac deliberat. „Nu avem nicio dovadă în acest moment că a fost o rachetă trasă de partea rusă”, a spus președintele polonez Andrzej Duda.

Potrivit șefului NATO Stoltenberg, probabil că o rachetă ucraineană a fost lansată pentru a doborî una rusă și, în cele din urmă, a aterizat în Polonia. “Dar vreau să afirm clar că aceasta nu este vina Ucrainei. Rusia poartă întreaga responsabilitate, deoarece continuă războiul ilegal împotriva Ucrainei”.”