Ministrul Apararii: Doua Anunturi de ULTIM MOMENT privind Razboiul, NATO si Romania

Ministrul Apararii Doua Anunturi ULTIM MOMENT Razboiul NATO Romania

Ministrul Apararii a publicat doua anunturi de ultim moment pentru romanii din intreaga tara astazi, iar asta deoarece ne informeaza pe toti in legatura cu decizia pe care a luat-o de a il primi in vizita pe Comandantul Comandamentului pentru Operaţii Speciale ale SUA la sediul ministerului pe care il conduce.

Ministrul Apararii a discutat cu generalul american despre problemele de securitate care sunt generate de catre razboiul din Ucraina in aceasta regiune, una dintre principalele probleme cu care se confrunta Europa, iar aseparat a participat si la premiera celor mai buni sportivi ai Clubului Armatei Romane.

“Am primit, astăzi, la sediul Ministerului Apărării Naționale, vizita generalului Bryan P. Fenton, comandantul Comandamentului pentru Operaţii Speciale ale SUA. Împreună cu şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, și cu comandantul Comandamentului pentru Operații Speciale din Europa, generalul-maior Steven G. Edwards.

Am discutat despre situaţia de securitate din regiune, evoluțiile privind consolidarea capacităţii defensive aliate pe flancul estic al NATO, postura forţelor americane în țara noastră şi cooperarea dintre forțele pentru operații speciale din România și Statele Unite.

În cadrul discuțiilor, am subliniat că structurile de Forțe pentru Operații Speciale reprezintă o capabilitate esențială a Armatei României, cu un nivel rapid al reacției, la nivel strategic. Prin instruirea în comun cu forțele pentru operații speciale ale SUA, urmărim creșterea continuă a capacității proprii de acțiune și a interoperabilității structurilor de forțe pentru operații speciale ale armatei noastre cu cele din armata SUA și ale țărilor aliate.

Am fost onorat să particip la festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi de la Clubul Armatei “Steaua”. Rezultatele excepționale obținute de sportivii români au plasat Clubul “Steaua” în topul european și mondial.

Simona Radiș – dublă campioană mondială și europeană la canotaj și Cătălin Chirilă – campion mondial și european la kaiac canoe sunt doar doi dintre sportivii care ne fac să ne simțim mândri că suntem români, atunci când tricolorul flutură pe cel mai înalt catarg al competițiilor internaționale. Sărbători fericite tuturor și la cât mai multe medalii! Hai, Steaua! Hai, România!”