Austria Insista, Anuntul Dezamagitor privind Sperantele Romaniei de Aderare la Schengen

Austria Insista Anuntul Dezamagitor Sperantele Romaniei Aderare Schengen

Austria Insista cu decizia pe care a luat-o in legatura cu Romania si blocarea aderarii la Schengen, iar anuntul care vine de la ministrul internelor Gerhard Karner este unul dezamagitor care pune in umbra sperantele tarii noastre de a deveni parte a acestui sistem, deoarece el spune ca decizia nu ar urma sa se schimbe in primavara.

Austria va avea o serie de runde de alegeri regionale in urmatoarele luni, iar o parte din presa tarii a afirmat ca pozitia cancelarului Karl Nehammer vis-a-vis de aderarea Romaniei la Spatiul Schengen ar urma sa se schimbe in urma desfasurarii lor, dar Gerhard Karner spune, intr-un interviu cu o publicatie din sud-vestul tarii, ca acest lucru este absurd, pentru ca valurile de migratie nu au legatura cu alegerile.

Austria este deasemenea incurajata de aparentul fapt ca Europa a inceput sa inteleaga mai bine problemele cu care se confrunta din cauza migratiei, astfel ca pozitia sa privind impiedicarea aderarii Romaniei la Schengen ar urma sa ramana neschimbata pe fondul acestei simpatii de care se bucura guvernul de la Viena in legatura cu problemele cererilor de azil si a migratiei.

“Este cel mai absurd lucru pe care l-am auzit vreodată. Valurile de migrație nu se bazează pe datele alegerilor. Când sunt acolo, trebuie să acționezi. Presupun că extinderea Schengen va fi supusă din nou la vot numai atunci când ceva s-a schimbat în interesul nostru.

Deloc! Înțelegerea pentru Austria la nivel european a crescut foarte mult în ultimele săptămâni. Am fost prima țară care a simțit pe deplin noul val de migrație. Acum din ce în ce mai multe state văd ce le este pregătit dacă nu se face nimic.”