Austria Anunta Oficial Decizia Radicala privind Vetoul pentru Aderarea Romaniei la Schengen

Austria Anunta Oficial Decizia Radicala Vetoul Aderarea Romaniei Schengen

Austria anunta oficial reusita importanta a cancelarului Karl Nehammer si a ministrului de interne Gerhard Karner, dupa votul de veto pentru aderarea Romaniei la Schengen, vicecancelarul Werner Kogler vorbind despre atentia pe care problema sistemului de acordare a azilului in Europa a primit-o in urma acestei decizii a guvernului de la Viena.

Austria a creat o situatie de tensiune dupa vetoul dat pentru aderarea Romaniei la Spatiul Schengen, insa se pare ca strategia era de a aduce atentie asupra problemei sistemului de azil in UE, si de a pune presiune pe Comisia Europeana sa-l modifice, in subsidiar fiind incheiat si un acord cu India pentru a-si lua inapoi o parte din cetatenii care nu primesc azil.

Austria pare sa-si fi facut o strategie destul de interesanta pentru a respinge aderarea Romaniei la Schengen si a obtine atentia pe care o doreste in raport cu problemele sale, aparent fara sa conteze prea mult ceea ce crede, sau se intampla, in tara noastra in urma acestui vot, iar acum guvernul raporteaza reusitle pe care le-a avut.

“Ceva a reușit deja după vetoul Schengen împotriva României și Bulgariei, sau despre modul în care cancelarul Nehammer și ministrul de Interne Karner l-au „creat”. Acest lucru a condus la acordarea atenției modului în care solicitanții de azil sunt înregistrați în alte țări. De asemenea, acum se va asigura că Ungaria înregistrează migranții.

Migrația forței de muncă merge în mod clar în direcția bună”, ceea ce o arată și acordul de mobilitate cu India. Din cauza deficitului de muncitori, pensionarea parțială, în care Kogler localizează „pensii anticipate ascunse”, va fi acum desființată treptat și va fi stabilită până în martie că pensionarii pot câștiga mai mult.”