Austria Confirma prin Cancelarul Nehammer Presiunea Uriasa dupa Refuzarea Aderarii Romaniei la Schengen

Austria Confirma Cancelarul Nehammer Presiunea Uriasa Refuzarea Aderarii Romaniei Schengen

Austria confirma in mod oficial prin cancelarul Karl Nehammer presiunea uriasa dupa refuzarea aderarii Romaniei la Schengen, iar asta deoarece seful guvernului de la Viena aduce in atentia intregii europe problemele majore de la granita dintre Bulgaria si Turcia, din punct de vedere al migrantilor, conform presedintelui tarii noastre vecine.

Austria spune ca si intre granitele dintre Ungaria si Serbia exista o presiune la fel de uriasa in momentul de fata, iar cancelarul Karl Nehammer a initiat deja misiuni de cooperare cu toate tarile care resimt aceasta presiune, si prin care trec migranti catre teritoriul austriac, exceptie facand Romania, careia i-a fost blocata aderarea la Schengen.

Austria se lauda cu intelegerea pe care Karl Nehammer a cerut-o cu India pentru a repatria o parte dintre cetatenii care nu primesc azil, dar si cu ridicarea dreptului de calatorie pentru cetatenii indieni si tunisieni prin Serbia, astfel incat ei sa nu mai ajunga pe teritoriul austria, dar poate ca asta intr-un final va facilita si aderarea Romaniei la Schengen undeva in viitor.

“Extinderea frontierei Schengen înseamnă că protecția frontierelor externe trebuie să funcționeze. Și voi fi în Bulgaria în curând, însuși președintele bulgar spune că presiunea migratorie la granița turco-bulgară este uriașă. La fel cum presiunea migrației pe care ați menționat-o este uriașă între Serbia și Ungaria.

Și acum vine punctul dvs. pe care l-ați ridicat, această reducere a cererilor de azil este legată în principal de cifrele pentru Tunisia și India. Am avut peste 15.000 sau aproape 18.000 de cereri de azil de la indieni din această zonă. Exemplul indian este unul foarte bun. Îți spun imediat, mișcarea de evadare a indienilor, asta e o rețea specială de contrabandă care funcționează.”