Austria in Atentia UE, IMPORTANT Anunt Oficial privind Aderarea Romaniei la Schengen

Austria Atentia UE IMPORTANT Anunt Oficial Aderarea Romaniei Schengen

Austria este contrazisa dur la nivel oficial in cadrul Uniunii Europene cu privire la aderarea Romaniei la Schengen, si pentru milioanele de romani care asteapta cu mare interes calatoriile fara verificari la granita, iar asta deoarece comisarul european pentru buget, Johannes Hahn, considera ca obiectivul romaniei ar putea fi dus la indeplinire in curand, inclusiv pentru Bulgaria.

Austria este inteleaga la nivel european cand vine vorba de problema azilului, iar Johannes Hahn spune ca e nevoie si de mai multa atentie acordata tarilor de dimensiune medie din cadrul UE care reclama diverse probleme si cer o rezolvare mai rapida a lor, insa chiar si asa, aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen va avea loc, dar probabil abia dupa rezolvarea doleantelor Vienei.

Austria si-a pierdut buna reputatie in Romania si Bulgaria dupa interzicerea intrarii in Schengen pentru ambele tari, insa Johannes Hahn este de parere ca ea va putea fi reparata destul de usor, mai ales dupa ce va permisa intrarea in spatiul fara controale la frontiere, dar nimeni nu stie cand anume s-ar putea intampla acest lucru, avand in vedere contextul actual.

“În viitorul relativ previzibil, ambele țări pot deveni membre Schengen. Un prim pas ar putea fi făcut în zona de zbor. Presiunea din Austria a dus deja la un summit special al UE privind migrația în februarie. Austria a atras pe bună dreptate atenția asupra ceva aici.

Trebuie să existe și claritate în ceea ce privește cifrele, există contradicții între informațiile oficiale austriece și cele de la nivel european. Cu siguranță există o pierdere a reputației Austriei în România și Bulgaria ca urmare a dreptului de veto, dar aceasta poate fi reparată.”