Vladimir Putin ar Putea Porni Noi Razboaie, Declara o Noua Mobilizare in Ianuarie

Vladimir Putin Putea Porni Noi Razboaie Declara Noua Mobilizare Ianuarie

Vladimir Putin ar putea porni noi razboie in urma reformei armatei pe care a ordonat-o de la ministrul apararii Shoigu, iar asta pentru ca numarul mare de soldati pe care il cere ar fi suficient de mare pentru a sustine si alte operatiuni militare in viitorul nu foarte indepartat, ceva ce n-ar fi o prea mare surpriza.

Vladimir Putin ar putea anunta deasemenea o alta mobilizare in ianuarie pentru razboiul din Ucraina, insa nu se stie foarte clar cam ce numar de oameni ar putea fi trimisi de catre Rusia pentru a castiga razboiul, insa e improbabil ca asta sa aduca prea mult succes in operatiunile care vor fi derulate.

“Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a anunţat pe 17 ianuarie că va implementa directiva preşedintelui rus Vladimir Putin de a efectua reforme militare la scară largă în perioada 2023-2026 pentru a extinde forţele armate convenţionale ale Rusiei, probabil în pregătirea unui război prelungit în Ucraina şi, de asemenea, pentru a stabili condiţii. pentru a construi rapid o armată rusă semnificativ mai puternică.

Aceste reforme demonstrează intenția Rusiei de a reforma armata rusă pentru a desfășura lupte convenționale la scară largă în general și nu doar pentru războiul actual împotriva Ucrainei, așa cum a evaluat anterior ISW.[4] Nu este clar dacă armata rusă va putea crește așa cum a descris Shoigu în termen de trei ani.

În mod nominal, Rusia poate forma noi divizii, dar rămâne neclar dacă Rusia poate genera suficiente forțe pentru a le asigura pe deplin punctele lor forte doctrinare pe fondul unui război în desfășurare.

Capacitatea Rusiei de a genera o schimbare rapidă la scară largă a capacității sale militare depinde de dorința președintelui Vladimir Putin de a redirecționa mari părți din bugetul federal către o acumulare militară și de a pune Rusia pe picior de război timp de câțiva ani.

Putin ar putea anunța un al doilea val de mobilizare pentru a-și extinde armata în zilele următoare — posibil încă din 18 ianuarie. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anunțat pe 17 ianuarie că Putin va ține un discurs la Sankt Petersburg pe 18 ianuarie, pentru comemorarea celei de-a 80-a aniversări. a forțelor sovietice care au rupt asediul nazist al Leningradului, orașul natal al lui Putin.”