ATENTIONARE a ENEL de ULTIMA ORA care Vizeaza Clientii din Intreaga Romanie

enel plafonare preturi documente clienti casnici

ENEL, unul dintre gigantii care furnizeaza energie electrica si gaze naturale pentru milioane de clienti din toata Romania, a emis o atentionare pentru clientii din toata Romania in momentul de fata, iar asta pentru ca le aduce imediat in atentie ceva ce trebuie sa stie de urgenta privind plafonarea preturilor.

ENEL vorbeste mai jos despre conditiile in care se plafoneaza preturile pentru clientii casnici care pot avea pretul plafonat la maxim 0,68 lei/kWh(a), dar numai in anumite conditii, primele fiind sa consume lunar pana in 100 kWh, a doua vizand clientii cu care locuiesc persoane care utilizează dispozitive, aparate sau echipamente medicale(b).

In cazul clientii casnici au in intretinere cel putin 3 copii cu varsta de pana in 18 ani, sau 26 de ani daca urmeaza o forma de invatamant(c), ENEL Romania aplica deasemenea plafonari in baza conditiilor de mai jos, insa tot in situatia in care se respecta conditiile care sunt mentionate acolo pentru a beneficia de pret mai mic.

ENEL Romania spune ca si clientii care sunt familii monoparentale(un singur parinte cu copii in intretinere), si au copii de pana in 18 ani, sau 26 daca urmeaza o forma de invatamant, beneficiaza deasemenea de acelasi pret mic de plafonare, dar tot in conditiile in care se respecta cerintele de mai jos pentru acordare.

În cazul clienților casnici menționați la punctul “b” prețul final facturat plafonat se aplică doar în baza confirmării din partea medicului specialist și a unei cereri depuse către furnizorul tău. Descarcă Cererea de aici. În cazul clienților casnici menționați la punctele “c” și “d” prețul final facturat plafonat se aplică doar în baza depunerii unei cereri și a unei declarații pe propria răspundere.

Descarcă Cererea şi Declarația pe propria răspundere de pe website. Pentru luna ianuarie 2023, în locul confirmării medicale poate fi depusă o declarație pe propria răspundere. În cazul clienților casnici menționați la punctele “b”, “c” și “d”, care utilizează locul de consum în calitate de chiriaș, este necesar a fi transmisă suplimentar o copie după contractul de închriere.