Austria in Criza, PROBLEMELE lui Nehammer dupa Blocarea Intrarii in Schengen a Romaniei

Austria Criza PROBLEMELE Nehammer Blocarea Intrarii Schengen Romaniei

Austria nu trece prin cele mai bune momente in aceasta perioada, iar cancelarul Karl Nehammer are probleme extrem de serioase la Viena, si totul din cauza faptului ca este foarte concentrat pe rezolvarea problemei migratiei, care nu e cea mai importanta a tarii sale, dar care ii aduce in Europa mai multi inamici decat si-ar dori.

Austria a blocat intrarea Romaniei in Schengen din cauza migratiei ilegale din Europa, insa Nehammer a pierdut o runda recenta de alegeri, si risca sa piarda mai mult anul viitor, daca nu va reusi sa “rezolve” problema migratiei in Europa, ceea ce pare destul de imposibil in contextul actual, dar chiar si asa, cancelarul austriac incearca imposibilul.

Austria duce o lupta foarte serioasa impotriva Comisiei Europene pe tema migratiei ilegale, o lupta pe care nu o prea castiga, dar in urma careia a obtinut deja anumite concesii, si ar putea sa mai obtina altele, dar multe depind de unitatea pe care o vor arata la nivel european tarile care lupta pentru a opri migratia ilegala.

“Cancelarul Karl Nehammer, a cărui carieră politică a fost modelată de migrație, are un obiectiv unic: (ce de a fi văzut) ca incearca sa controleze fluxurile de migrație în Europa. Aceasta a normalizat efectiv politica anti-migrație. Deloc surprinzător, FPÖ de extremă dreapta votează la aproximativ 30% din voturi.

Conservatorii austriei se pare că sunt mulțumiți să parieze totul pe migrație. Dacă Nehammer poate „remedia” migrația înainte de alegerile din 2024, normalizarea economică și alegătorii care uită de COVID-19 ar putea să-i vadă pe primul loc aproape. Cu toate acestea, pariarea pe alte 26 de țări din UE să accepte să „remedieze” migrația până atunci este o nebunie.”