Ministrul Sanatatii a Hotarat Noi Masuri foarte IMPORTANTE care Vizeaza Toti Romanii

Ministrul Sanatatii Hotarat Noi Masuri IMPORTANTE Vizeaza Toti Romanii

Ministrul Sanatatii a hotarat o serie de noi masuri foarte importante care vizeaza toti romanii din tara in momentul de fata, iar asta pentru ca vorbeste in mod oficial despre unul dintre serioasele beneficii pe care telemedicina le aduce pentru oameni, teleradiologia, si mai jos aveti explicatii cu privire la tot.

Ministrul Sanatatii vorbeste in detaliu mai jos despre ceea ce ar insemna teleradiologia pentru romani, dar si cat de benefica ar fi ea pentru toti oamenii care au nevoie de servicii de imagistica, iar o schimbare de acest gen trebuia sa fie implementata de foarte multa vreme pentru tara noastra, dupa cum multi stiti.

“În înţelesul prezentelor norme specifice, în cadrul telemedicinei, teleradiologia este un serviciu medical care constă în: transmiterea electronică a imaginilor radiologice cu ajutorul tehnologiilor digitale de captare a imaginii, în scopul interpretării lor de către specialiștii în radiologie-imagistică medicală și stabilirii unui diagnostic;

Schimbul de imagini radiologice și date referitoare la pacient între entități medicale cu locații geografice diferite, în scopul interpretării primare a imaginilor sau în vederea consultării experților și revizuirii clinico-imagistice;  modalitatea liber asumată de către medicul specialist radiologie imagistică medicală sau medicină nucleară de a practica în specialitatea radiologie – imagistică medicală sau medicină nucleară.

Telemedicina în medicina nucleară, în sensul prezentelor norme, se referă la reinterpretarea unei examinari imagistice sau obtinerea unei alte opinii medicale. Teleradiologia necesită cerințe specifice în privința calității imaginilor și a actului medical. Teleradiologia respectă prevederile privind siguranța și confidențialitatea datelor cu caracter personal ale pacientului conform prevederilor Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016.

Privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor), precum şi ale Legii nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal.

Privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor), cu modificările ulterioare. Interpretarea datelor aflate pe serverul de imagini al unui aparat nu constituie teleradiologie, indiferent de distanţa fizică dintre server, aparat şi punctul de interpretare, dacă serverul furnizează datele direct punctului de interpretare, fără interpunerea unei conexiuni de reţea sau dacă aparatul şi punctul de interpretare se găsesc în aceeaşi clădire / grup de clădiri.”