Rusia Reuseste sa-si Recastige Capacitatea de a Derula Operatiuni de Informare

Rusia Reuseste sa-si Recastige Capacitatea de a Derula Operatiuni de Informare

Rusia pare sa fi reusit sa-si recastige capacitatea de a derula operatiuni de informare pentru misiunile militare pe care le desfasoara in Ucraina in momentul de fata, iar aceasta informatie vine direct de la expertii militari din SUA.

Rusia incearca sa declanseze mai multe atacuri in diverse directii pe frotnul din Ucraina in momentul de fata, sperand sa ocupe mai multe teritorii spre vestul tarii, insa deocamdata capacitatea sa de a invinde armata Ucrainei ramane totusi limitata.

“ISW publică o actualizare abreviată a campaniei astăzi, 12 februarie. Acest raport se concentrează asupra impactului operațiunilor de informare rusești asupra întârzierii și descurajării transferurilor occidentale de sisteme de arme de vârf și alte ajutoare militare către Ucraina.

Rusia și-a reconstituit parțial capacitatea de a desfășura operațiuni de informare ca parte a campaniilor sale hibride de război în sprijinul operațiunilor militare.

Aceste operațiuni de informare vor continua să apară pe măsură ce Rusia încearcă să stabilească condiții pentru operațiunile viitoare și să atenueze eșecurile, iar Occidentul trebuie să evalueze critic contextul operațiunilor de informare rusești și să evite pur și simplu să interacționeze cu ele în propriile condiții.

Rusia și-a recâștigat parțial capacitatea de a desfășura campanii de informare de succes în sprijinul obiectivelor strategice și chiar a unor obiective operaționale discrete. Teoria rusă a războiului hibrid a cerut de multă vreme integrarea campaniilor de informare și a operațiunilor militare, operațiunile de informare având uneori prioritate față de activitatea cinetică.

Rusia a condus cu pricepere mai multe campanii de informare de-a lungul celor două decenii premergătoare reinvaziei Ucrainei în februarie 2022, în special cele care au susținut Acordurile de la Minsk II în care Germania și Franța au acceptat Rusia ca mediator, mai degrabă decât un beligerant în Ucraina.”