Austria se Aliaza cu Belgia Cerand IMPORTANTE Schimbari in UE ce Vizeaza Schengen, Romania

Austria Aliaza Belgia Cerand IMPORTANTE Schimbari UE Vizeaza Schengen Romania

Austria isi continua fara intrerupere misiunea pe care si-a impus-o inca de acum cateva luni de zile, iar acum cauta sa se alieze cu Belgia pentru a-si duce la indeplinire obiectivele de a schimba radical sistemul de azil din Uniunea Europeana, dar si de a pune presiune pe cresterea nivelului de protectie al granitelor Uniunii Europene in 2023.

Austria va incerca sa-l convinga pe premierul Belgiei sa isi mentina pozitia vis-a-vis de situatia migratiei din Europa, cancelarul Karl Nehammer invitandu-l la balul traditional Operei de la Viena pentru a discuta colaborarea dintre tari in ceea ce priveste problemele privind azilul si migratia, ceva ce am vazut ca s-a intamplat si cu presedintele Bulgariei.

Austria nu-si va modifica veto-ul dat Romaniei si Bulgariei pentru intrarea in Schengen, aducand aminte ca Germania a refuzat la un moment dat sa ii permita sa adere spunand ca nu-si poate proteja granitele, lucru care intr-un final s-a schimbat, desi germanii inca au controale la granita cu austriecii, dar Nehammer este ferm in convingerea sa privind votul dat in decembrie 2022.

“Balul tradițional al Operei este un simbol al marii culturi a Austriei. Pentru noi, ca guvern federal, va fi mai presus de toate un bal de muncă, care ne va oferi și o bună oportunitate pentru oaspeți internaționali și discuții. Vorbim, de asemenea, controlul german la frontieră încă existent de-a lungul graniței cu Austria.

Nu este vorba despre lipsă de solidaritate. La un moment dat, Germania a blocat intrarea Austriei în Schengen cu argumentul că Austria nu era în măsură să protejeze frontiera externă. Austria nu era îngrijorată atunci, ci a lucrat la această problemă pentru a câștiga încrederea Germaniei.”