Explicatia E.ON Extrem de IMPORTANTA pentru Clientii din Romania

Explicatia E.ON Extrem IMPORTANTA Clientii Romania

E.ON, grupul de energie cu milioane de romani care beneficiaza de serviciile sale de energie electica si gaze naturale, le transmite romanilor din toata tara un anunt cu o explicatie extrem de importanta cu privire la modul in care se masoara energia electica pe care clientii o au de platit in fiecare luna, ceva extrem de important.

E.ON explica mai jos faptul ca masurarea consumului se face prin grupuri de masurare – contor, in baza codului de masurare elaborat de catre ANRE, iar intervalul de citire al contoarelor nu poate depasi 3 luni de zile, insa exista si aici anumite prevederi pe care clientii trebuie sa le aiba in mod obligatoriu in vedere.

Conform celor de la E.ON Romania daca angajatii sai fac citiri la 1 – 3 luni, atunci determinarea lunara se face pe baza autocitirii, adica transmiterea indexului autocitit, insa in lipsa sa exista 3 metode prin care se stabileste consumul, prima avand la baza conventia de consum stabilita la incheierea contractului.

E.ON Romania spune ca daca nu exista conventie de consum, atunci consumul lunar se stabileste prin estimare in baza celor mai recente citiri, sau prin istoricul de consum al perioadei similare a anului precedent, cu detalii mai clare si mai multe disponibile pe website-ul companiei acum pentru cei interesati.

Energia electrică furnizată clienţilor finali (consumul) se măsoară de către operatorii de distribuție, prin grupuri de măsurare-contor, conform codului de măsurare elaborat de ANRE. Intervalul de citire a contoarelor în vederea emiterii facturii pentru clienţii casnici poate fi mai mare de o lună, dar fără a depăşi 3 luni.

În cazul citirii grupurilor de măsurare la intervale mai mari decât intervalul de facturare, conform prevederilor contractuale, în cazul nostru > o lună, cantitatea de energie electrică facturată între citiri se determină prin autocitire. În situaţia în care nu transmiți indexul autocitit în perioada activă menționată pe factură, cantitatea de electricitate facturată se stabileşte prin 3 metode.