Austria Forteaza UE, Anuntul IMPORTANT pentru Viena dupa Blocarea Intrarii Romaniei in Schengen

Austria Forteaza UE Anuntul IMPORTANT Viena Blocarea Intrarii Romaniei Schengen

Austria lui Karl Nehammer se chinuie de cateva luni sa forteze mana Comisiei Europene sa-i puna in aplicare cererile privind transformarea Uniunii Europene intr-o fortareata, cu garduri sa sa reduca migratia ilegala, insa Frontex ne spune acum ca acest lucru se intampla deja, in luna ianuarie inregistrandu-se o scadere de 12% a numarului de intrari ilegale fata de 2022.

Austria a spus deasemenea ca unele masuri luate de catre ea incep sa-si vada efectele, in special in urma unei colaborari facute cu Serbia, insa Frontex pune aceasta scadere a tranzitului ilegal pe conditiile meteorologice nefavorabile pe unele rute maritime, astfel ca nu e clar deocamdata daca masurile guvernului de la Viena au efectele scontate, sau nu, in momentul de fata.

Austria primeste aici o lovitura serioasa, iar asta pentru ca pana acum a pus in seama Romaniei o responsabilitate foarte mare pentru tranzitul ilegal al migrantilor ilegali spre Europa de Vest, si a impiedicat intrarea tarii noastre in Schengen din aceasta cauza, dar realitatea pare sa fie confirmata ca fiind cu mult diferita, cel putin acum.

“În ianuarie, peste 13 200 de treceri neregulate ale frontierei au fost detectate la frontierele externe ale UE, în scădere cu 12% față de un an în urmă, în mare parte din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile de pe unele rute maritime. În 2022, agenția a raportat aproximativ 330 000 de treceri neregulate a frontierei la frontiera externă a UE.

43% din toate intrările neregulate au avut loc prin Balcanii de Vest. Ruta Balcanilor de Vest a continuat să dețină cel mai mare număr dintre toate traversările (43% din total în ianuarie), deși situația față de anul trecut rămâne în mare parte neschimbată (scădere cu 5% de la an la an).”