SUA ar Putea sa Furnizeze Ucrainei Rachete cu Raza Lunga de Actiune

SUA ar Putea sa Furnizeze Ucrainei Rachete cu Raza Lunga de Actiune

SUA ar putea sa furnizeze rachete cu raza lunga de actiune Ucrainei pentru a-i permite sa atace tinte aflate la distante foarte mar de zonele din care sunt lansate, iar asta vine ca o surpriza majora, dupa ce americanii au refuzat categoric luni la rand sa faca acest pas, si sa ajute tara atacata de catre Rusia.

SUA ar putea lua aceasta decizie in contextul in care Rusia isi intensifica serios atacurile impotriva Ucrainei in aceasta perioada, dar daca i-ar furniza rachete de acest gen, atunci ucrainienii ar putea lovi si tinte aflate mult mai aproape de granitele Rusiei in teritoriile ocupate de ceva vreme de catre armata rusa.

“SUA înclină să ofere Ucrainei rachete cu rază lungă de acțiune, avioane de luptă. Momentul din SUA se îndreaptă spre trimiterea de rachete cu rază lungă de acțiune și avioane de luptă în Ucraina, a declarat Michael McCaul, președintele republican al Comisiei pentru Afaceri Externe a Camerei.

McCaul a spus că SUA nu a decis încă „cât de repede și ce arme” vor livra Ucrainei, a raportat Reuters. „Dar văd un impuls din ce în ce mai mare pentru a introduce artileria și avioanele”, a spus el. „Și, în orice caz, putem începe să pregătim piloții acum, astfel încât să fie pregătiți.”Ț