Volodimir Zelenski Crede Intr-o Cooperare mai Buna cu Uniunea Europeana in 2023

Volodimir Zelenski crede intr-o cooperare mult mai buna cu Uniunea Europeana in anul 2023, iar asta pentru ca in baza cooperarii de pana acum, presedintele ucrainean se asteapta la o extindere si imbunatatire a relatiilor pe care Ucraina le are cu Europa.

Volodimir Zelenski cere deasemenea si grabirea procesului de incepere a negocierilor pentru aderarea Ucrainei la Uniunea Europeana, insa atat timp cat tara se afla in plin razboi cu Rusia, sunt sanse minime ca acest lucru sa se intample in realitate.

“Este evident că anul acesta cooperarea noastră cu instituțiile europene va fi și mai semnificativă decât anul trecut. Sarcina este de a pregăti în mod activ totul pentru aderarea țării noastre la UE, de a crește oferta de arme către Ucraina și de a întări sancțiunile împotriva Rusiei.

Și îi mulțumesc doamnei Roberta Metsola, și tuturor prietenilor noștri din Europa, care ajută Ucraina pe calea integrării. Mulțumim tuturor celor care contribuie la sporirea securității Ucrainei și la întărirea soldaților noștri! Mulțumim tuturor celor care luptă pentru Ucraina, care ne apără granița și care stabilesc dreptatea pentru Ucraina cu acuratețea lor pe câmpul de luptă, care răspund terorii ocupantului cu foc activ.

Astăzi dimineață, am fost în legătură cu comandanții: frontul este prima prioritate. Voi remarca mai ales luptătorii care îl apără pe Bakhmut. În special, soldații brigăzii 56 de infanterie separată motorizată, ai brigăzilor 67 și 93 separate mecanizate și ai 77-a brigadă separată aeropurtată. Mulțumesc baieti! Slavă tuturor eroilor ucraineni!

La Lviv s-a întâlnit cu președintele Parlamentului European, Roberta Metsola. Vă mulțumim pentru conducerea dumneavoastră în sprijinirea Ucrainei încă din primele zile ale acestui război teribil și deciziile importante luate de Parlamentul European.

În special, la 1 martie a anului trecut, a doua zi după depunerea cererii noastre de aderare la UE, Parlamentul European a adoptat o rezoluție privind sprijinul și necesitatea de a acorda Ucrainei statutul de candidat la aderarea la UE.

Ucraina își propune să finalizeze punerea în aplicare a recomandărilor Comisiei Europene cât mai curând posibil și să înceapă negocierile pentru aderarea la UE deja în acest an.”