Austria Raspunde dupa Masurile IMPORTANTE ale Romaniei pentru Aderarea la Schengen

Austria Raspunde Masurile IMPORTANTE Romaniei Aderarea Schengen

Austria raspunde in fata masurilor importante luate de catre Romania pentru aderarea la Schengen, iar asta deoarece in ultimele saptamani presiunea a fost crescuta pe guvernul de la Viena sa isi schimbe pozitia vis-a-vis de veto-ul pe care l-a dat in luna decembrie, iar recent o delegatie romana a discutat cu reprezentantii austriecilor.

Austria a fost vizitata la finalul lunii trecute de un grup de parlamentari romani care a cerut din nou permiterea aderarii Romaniei la Schengen, Dan Barna aflandu-se printre ei, iar mai jos puteti vedea ceea ce s-a discutat acolo, romania fiind scoasa drept unul dintre “tapii ispasitori” ai problemelor privind migrantia in UE.

Austria a fost de acord luna trecuta sa-l trimita pe ministrul de interne Gerhard Karner la Bucuresti pentru a discuta cu oficialii romani privind problemele legate de aderarea la Schengen, iar o delegatie de reprezentanti ai tarii va ajunge deasemenea, cel mai probabil, pentru a vedea situatia de la frontierele Romaniei la inceput de 2023.

“Au participat la discuție trei parlamentari din actuala coaliție de guvernare în Austria și unul din opoziție. Am argumentat justețea poziției României și le-am transmis care au fost și sunt consecințele poziției cancelarului austriac de blocare a accesului României în Schengen. În contextul unei Rusii care investește masiv în retorica anti europeană, gestul cancelarului austriac Karl Nehammer nu a făcut decât să alimenteze masiv această retorică.

Subiectul migrației, important pentru Austria, nu poate fi acceptat ca pretext pentru sancționarea României pentru o responsabilitate care nu-i aparține. Acum câteva zile am avut la Viena un dialog similar și cu președintele Consiliului Național, Parlamentul Austriei, Wolfgang Sobotka, căruia i-am spus că locul României e în Schengen.”