Austria Anunta Vanatoarea Pornita de Masurile URGENTE pentru Schengen si Romania

Austria Anunta Vanatoarea Pornita Masurile URGENTE Schengen Romania

Austria anunta ca a pornit o vanatoare de oameni dupa ce a decis sa puna in aplicare masurile urgente anuntate dupa interzicerea aderarii Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca, conform ministrului Gerhard Karner, granitele tarii sunt monitorizate mult mai serios decat pana acum, iar acest proces continua inclusiv in interiorul granitelor tarii.

Austria inca mai are controale la granitele cu Ungaria si Slovenia, ministrul Karner afirmand ca vanatoarea de oameni este extinsa in interiorul tarii cu peste 4.000 de politisti care efectueaza asa-numite misiuni prioritare pentru a descoperi “vehiculele cu risc”, iar asa ar fi fost arestat seful unei bande de traficanti de persoane din Romania.

Austria pune in actiune aceste masuri urgente pentru ca in primul trimestru din 2023 numarul cererilor de azil a ajuns la 11.000, in crestere cu 130% fata de aceeasi perioada a anului trecut, deci situatia este foarte departe de a fi buna pentru guvernul condus de Karl Nehammer, iar din pacate asta tine foarte departe aderarea Romaniei la Schengen si in cursul anului 2023.

“Mafia de contrabandă organizată s-a întors – și trebuie să o oprim. În Austria, numărul cererilor de azil a crescut cu 130%, până la 11.000 în primul trimestru al acestui an. Ne controlăm granițele cu elicoptere și drone, efectuăm controale la frontieră cu Ungaria și Slovenia și efectuăm vânătoare de oameni în spatele granițelor.

De asemenea, am demarat o inițiativă împotriva abuzului în materie de azil: „Acțiunea ascuțită este o acțiune justă”: Peste 4.000 de polițiști desfășoară acțiuni prioritare, de exemplu prin verificarea „vehiculelor cu risc”, mai ales camionete sau camioane, pe autostrăzi. Printre altele, prin cooperare internațională, am reușit să-l arestăm pe șeful unei bande de traficanți de persoane din România.”