Polonia Transfera Noi Tancuri Leopard 2 Ucrainei, Pregateste MiG-uri

Polonia Transfera Noi Tancuri Leopard 2 Ucrainei, Pregateste MiG-uri

Polonia a anuntat in mod oficial ca a tranferat inca 10 tancuri Leopard 2 in Ucraina in cursul ultimelor zile, ministrul polonez al apararii confirmand acest lucru, si vorbim despre un numar consistent de tancuri de acest gen pe care polonezii l-au donat ucrainienilor pana acum pentru a sustine lupta impotriva Rusiei.

Polonia nu se rezuma totusi doar la transferul de tancuri, iar asta pentru ca pregateste inclusiv transferul unor avioane MiG 29 catre Ucraina, fara a se sti numarul aparatelor de zbor care vor fi trimise, insa intentia autoritatilor este de a ajuta armata ucraineana inclusiv in acest mod, chiar daca restul aliatilor NATO nu considera ca e necesar.

“Polonia transferă încă 10 tancuri Leopard 2 în Ucraina. Ministrul polonez al apărării, Mariusz Błaszczak, a confirmat la un briefing din 9 martie că încă 10 tancuri Leopard 2 au fost transferate în Ucraina.

Polonia a condus eforturile occidentale de a furniza Ucrainei tancuri principale de luptă moderne Leopard, după ce a livrat primul lot de patru tancuri pe 24 februarie.

Polonia va transfera în Ucraina un număr „limitat” de avioane de luptă MiG-29. „Din câte știu eu, nu va fi un număr mare de avioane”, a spus, Paweł Szrot, șeful biroului președintelui polonez, citat de Agenția de Presă poloneză.”