Decizia ENEL de ULTIMA ORA, ce se Intampla cu Clientii din Romania

Decizia ENEL ULTIMA ORA Intampla Clientii Romania

ENEL, una dintre companiile de energie cele mai mari din Romania cu milioane de clienti care depind de serviciile sale in momentul de fata, a anuntat in mod oficial o decizie de ultima ora prin care confirma vanzarea activelor sale din Romania catre o companie greceasca, cu aplicare din anul 2023.

ENEL explica mai jos faptul ca in ciuda acestui proces de vanzare, toate activitatile din Romania se vor desfasura in continuare in mod normal, astfel incat clientii nu vor resimti in vreun fel schimbarile prin care va trece compania, sau cel putin asa ar trebui sa stea lucrurile, conform informatiilor publicate.

In mod oficial este anuntat faptul ca ENEL Romania urmeaza sa primeasca nu mai putin de 1.7 miliarde de euro in baza acestei tranzactii, o suma considerabila care ne arata totusi ca afacerile din Romania ale companiei au o valoare insemnata, ceva ce vine ca o veste excelenta pentru foarte multi oameni.

ENEL Romania nu este singura companie de energie din Romania in momentul de fata, ea fiind una dintre cele mai mari din tara noastra, insa vanzarea era pregatita de cateva luni de zile, compania anuntandu-si in prealabil planurile, iar acum ni se spune doar cat se plateste pentru activele din tara noastra.

Enel S.p.A. a semnat astăzi cu firma greacă Public Power Corporation S.A. un acord pentru vânzarea tuturor participațiilor deținute de către Grupul Enel în România. În același timp, toate activitățile operaționale ale Enel în România se desfășoară și vor continua să se desfășoare în mod normal, fără a afecta partenerii și clienții finali care vor beneficia în continuare de toate serviciile și produsele cu care sunt obișnuiți.

În total, este estimat ca tranzacția să genereze un efect pozitiv asupra datoriilor nete ale Grupului, ce urmează să scadă cu aproximativ 1,7 miliarde de euro.