Volodimir Zelenski spune ca Ucraina NU Renunta la Bahmut

Volodimir Zelenski spune ca Ucraina nu renunta la Bahmut, scopul armatei al carui Comandat Suprem este de a pastra orasul sub control pentru o perioada cat mai lunga de timp, sansele de a respinge complet armata rusa din zona fiind foarte mici.

Volodimir Zelenski a stabilit cu ceva timp in urma ca protejarea orasului Bahmut este de foarte mare importanta pentru Ucraina, iar asta pentru ca orasul are acum o importanta mai mult simbolica decat strategica, iar Rusia este cu atat mai interesata sa-l cucereasca.

“Ședința Statului Major al Comandantului-Șef Suprem tocmai s-a încheiat. Comandantul-șef, comandanții forțelor operative au raportat situația de pe linia frontului, în general în apărarea statului.

Est și sud, graniță. Bakhmut și oportunitățile noastre de a ne consolida acolo. Răspunsurile noastre la atacurile teroriste. Protecția Hersonului și a comunităților din regiunea Dnipropetrovsk. Regiunea Cernihiv, regiunea Sumy. Nevoile noastre de muniție și aprovizionare.

Astăzi, aș dori să acord o atenție deosebită soldaților noștri care apără Ucraina în regiunea Donețk. În fiecare zi ei dau motive bune de recunoștință, dau rezultate bune pentru Ucraina.

Marini din brigăzile 35 și 36 maritime separate, brigada 55 separată de artilerie, parașutiști din brigada 79… Mulțumesc, soldați! Și, separat, aș dori să le mulțumesc astăzi soldaților unității Șamanului de Informații pentru Apărare – pentru Bakhmut, pentru participarea lor puternică la apărarea orașului.

Ucrainenii sunt puternici când au grijă unul de celălalt. Ucrainenii sunt liberi când se apără.

Slavă oamenilor noștri frumoși! În memoria soldaților noștri care și-au dat viața pentru țara noastră! Glorie Ucrainei!

În fiecare zi pierdem fii și fiice ucrainene într-un război pe care Ucraina nu l-a început. Oameni care ar putea fi artiști sau politicieni, antreprenori sau jurnaliști, oameni de știință sau diplomați. Oricine, dar viu! Dacă nu pentru Rusia.

Acesta este un război deschis al tiraniei împotriva libertății. La baza acestui război rusesc se află ura și dorința de a jefui o națiune vecină. În timp ce ocupantul se află pe pământul nostru, în timp ce orașele noastre sunt amenințate cu distrugere, în timp ce viețile și libertatea a milioane de ucraineni sunt în pericol, trebuie să continuăm această bătălie. Și vom rămâne în picioare. Știu că vom rezista. Impreuna cu tine.

Dreptul bărbaților și femeilor de a fi fericiți și de a-și trăi viața trebuie să prevaleze. Trebuie să prevaleze sfințenia familiei, nu vreun imperiu tiranic, oportunitatea de a le oferi copiilor un viitor și nu vreo doctrină invazivă. Libertatea trebuie să învingă.

El a spus acest lucru în cadrul unei adrese adresate participanților la Forumul Mondial al Institutului American de Întreprinderi, care au inclus senatori, guvernatori, foști vicepreședinți ai SUA și reprezentanți ai comunității de experți.”