Austria va Impune Oficial RESTRICTIILE Cancelarului Nehammer pentru Schengen si Romania

Austria Impune Oficial RESTRICTIILE Cancelarului Nehammer Schengen Romania

Austria anunta in mod oficial ca restrictiile despre care Karl Nehammer a vorbit recent in cadrul unui discurs adresat natiunii, vor fi puse in aplicare incepand chiar din anul 2023, totul in indeea de a reduce migratia ilegala intr-o masura cat mai mare, si asta ar putea facilita intr-un final aderarea Romaniei la Schengen, chiar daca asta nu se va intampla peste noapte.

Austria vrea sa impuna restrictii pentru ajutorul social de care beneficiaza migrantii care ajung in tara, ministrul pentru migratie din guvernul de la Viena, Susanne Raab, a afirmat ca se lucreaza la o solutie legislativa pentru a se limita ajutorul social de care beneficiaza migrantii, acesta fiind redus la 50% pana in momentul in care ei au o sedere de minim 5 ani de zile in tara.

Austria vrea deasemenea sa intgreze mai usor migrantii pe piata muncii, in principal pentru ca ei sa nu mai primeasca ajutoare sociale, aceste masuri avand menirea de a reduce interesul pentru intrarea in tara, sau depunerea de cereri de azil, problema principala din cauza careia guvernul de la Viena a blocat aderarea Romaniei la Schengen, avand la baza traficul de migranti.

“Europa și în special Austria sunt deosebit de atractive pentru migrația ilegală datorită beneficiilor sociale ridicate. O reformă a sistemului de asistență socială cu o perioadă de așteptare înainte de eligibilitate ar reduce semnificativ imigrația în sistemul de asistență socială.

In același timp, ar duce la intrarea mai rapidă pe piața muncii. Știm că, în special, refugiații au nevoie de mult timp pentru a intra pe piața muncii. O reorganizare a sistemului social ar putea fi un turbo pentru o independență mai rapidă prin muncă și astfel pentru integrare.”