Austria Transmite un Mesaj PUTERNIC Romaniei, Divizand Guvernul Nehammer privind Schengen

Austria Transmite Mesaj PUTERNIC Romaniei Divizand Guvernul Nehammer Schengen

Austria transmite un mesaj extrem de puternic Romaniei, aratand cat de divizat este guvernul lui Karl Nehammer cand vine vorba despre aderarea la Schengen a tarii noastre, iar asta deoarece atat ministrul Solidaritatii Sociale, cat si cel al Sanatatii, cer renuntarea la veto-ul dat in luna decembrie a anului 2022 impotriva tarii noastre in Consiliul JAI.

Austria spune, prin cei doi ministri, ca tara are nevoie de romani pentru a acoperi necesarul de locuri de munca in institutiile care ofera ingrijire permanenta cetatenilor, dar si pentru a acoperi diverse alte lipsuri din alte domenii, permiterea aderarii Romaniei la Schengen urmand a imbunatati si conditiile aducerii altor profesionisti in tara.

Austria a fost divizata, la nivelul populatiei, cu privire la veto-ul privind aderarea Romaniei la Schengen chiar din momentul in care acesta a fost dat, insa acum vedem si primele rupturi serioase vociferate in guvernul Karl Nehammer cu privire la decizia luata de catra cancelar, una pe care se pare ca nu toti cei din coalitia de guvernare o considera a fi chiar cea mai potrivita.

“În Austria, mii de familii depind zilnic de sprijinul îngrijitorilor 24 de ore din 24 din România și din alte țări din Europa Centrală și de Est. Fără cele 30.000 de asistente medicale de 24 de ore pe zi, îngrijirea persoanelor care au nevoie de îngrijire în Austria nu ar fi posibilă în calitatea actuală.

România este parte a comunității europene și, prin urmare, trebuie să devină și ea parte a spațiului Schengen. Pe lângă îngrijirea sănătății, asistența medicală și îngrijirea, economia domestică ar „beneficia în general” de pe urma aderării. Includerea ar „îmbunătăți în general condițiile-cadru pentru profesioniștii care lucrează peste granițe”.”