Armata Romana Anunta Exercitiile Derulate cu NATO in Polonia

Armata Romana Exercitiile antiaeriene NATO Polonia

Armata Romana a anuntat in mod oficial participarea militarilor romani la o serie de exercitii care au fost derulate impreuna cu soldati ai NATO in Polonia, ele desfasurandu-se la finalul saptamanii trecute, cu toate detaliile oferite in cadrul comunicatului de mai jos.

Armata Romana explica de ce sunt importante aceste exercitii militare care au fost derulate de catre soldatii romani, sistemele de aparare antiaeriana jucand un rol esential in razboiul din Ucraina, astfel ca mentinerea soldatilor pregatiti este extrem de importanta.

La sfârșitul săptămânii trecute, militarii din cadrul Detașamentului de Apărare Antiaeriană „Sky Guardians” au participat, alături de reprezentanți ai contingentelor americane, britanice, croate și poloneze din Grupul de luptă NATO din Polonia, la evenimentul „Train with NATO” din Varșovia, organizat cu ocazia împlinirii a 24 de ani de la intrarea Poloniei în NATO.

Participanții au vizitat standuri cu armament și vehicule de luptă și au putut învăța tehnici de luptă corp la corp și tactici de supraviețuire de la militari.

La activitate au fost prezenți prim-ministrul Poloniei, Mateusz Morawiecki, și ministrul apărării, Mariusz Blaszczak.

Începând cu luna octombrie a anului trecut, timp de aproximativ 6 luni, militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană „Sky Guardians”, structură generată de Batalionul 288 Apărare Antiaeriană „Milcov” din Focșani, sunt dislocați în baza de instrucție Bemowo Piskie din Polonia, unde se instruiesc într-un mediu multinațional alături de aliații americani, britanici, croați și polonezi sub coordonarea Comandamentului Forțelor Întrunite „General Ioan-Emanoil Florescu”.