Marcel Bolos: Deciziile de ULTIMA ORA pentru Romania dupa Discutii cu Comisia Europeana

Marcel Bolos Deciziile ULTIMA ORA Romania Discutii Comisia Europeana

Marcel Bolos a anuntat in mod oficial o serie de foarte importante decizii de ultima ora care au fost luate pentru Romania in urma discutiilor avute cu Comisia Europeana, iar asta pentru ca se vorbeste despre PNRR si banii care sunt alocati tarii noastre de catre Europa in vederea derularii de proiecte de investitii.

Marcel Bolos explica mai jos ceea ce se intampla cu propunerile pe care Romania le-a facut pentru proiecte care sa fie finantate prin intermediul PNRR, astfel ca daca sunteti interesati de toate informatiile, atunci mai jos gasiti detaliile pe care ministrul Fondurilor Europene le transmite tuturor romanilor.

“Reprezentanții celor 16 ministere și instituții responsabile de implementarea Planul Național de Redresare și Reziliență au participat ieri la reuniunea extraordinară a Comitetului Interministerial de Coordonare a #PNRR coordonată de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

Reuniunea s-a desfășurat în prezența directorului general al Recovery and Resilience Task Force din cadrul European Commission, Celine Gauer, în cadrul discuțiilor fiind analizat modul în care România a răspuns solicitărilor CE privind îndeplinirea țintelor și jaloanelor aferente cererii de plată nr. 2 trimisă de către România Comisiei Europene, stadiul țintelor și jaloanelor aferente cererii cu nr. 3 și propunerile privind noul capitol REPowerEU.

”Valorificarea sprijinul financiar pe care îl pune la dispoziție Uniunea Europeană atât prin PNRR, cât și prin politica de coeziune, reprezintă un obiectiv esențial pentru România. Le mulțumesc reprezentanților Comisiei Europene pentru sprijinul permanent pe care l-au acordat țării noastre, iar discuțiile derulate în cadrul acestei reuniuni a CIC PNRR la care a participat doamna Celine Gauer se înscriu în aceeași linie a dialogului constructiv.

Împreună cu ministerele de linie, am analizat astăzi modul în care fiecare instituțiile responsabile de implementare au răspuns solicitărilor formulate de CE în cadrul procedurii uzuale de analiză a cererii de plată nr. 2, progresele privind țintele și jaloanele aferente cererii de plată nr. 3 și propunerile legate de REPowerEU. Am apreciat eforturile și implicarea tuturor colegilor mei din Guvern pentru a ne asigura că ducem la bun sfârșit acest proces complex care înseamnă implementarea PNRR în România”, a declarat ministru Marcel Boloș.

Reamintim că, potrivit calendarului de implementare PNRR, România a avut de îndeplinit 51 jaloane și ținte cu termen de realizare trimestrul I si trimestrul II 2022, care au fost incluse în cea de-a doua cerere de plată, transmisă către Comisia Europeană la finalul anului 2022. A doua cerere de plată include atât sprijin nerambursabil, în valoare de 2.147.490.000 EUR, cât și sprijin sub formă de împrumut, în valoare de 1.080.200.000 EUR.”