Volodimir Zelenski Dezvaluie Principalele Orase pe care se Concentreaza Armata Ucraineana

Volodimir Zelenski a confirmat o noua sedinta a Statului Major al Armatei Ucrainei, si in urma sa a dezvaluit inclusiv orasele asupra carora se concentreaza cel mai mult in momentul de fata armata ucraineana, acestea fiind Avdiyivka si Bahmut, acolo unde sunt atacuri intense ora, de ora.

Volodimir Zelenski vorbeste deasemenea si despre restul masurilor foarte serioase pe care Ucraina le ia in momentul de fata pentru a reusi sa faca fata razboiului pe care Rusia nu pare dispusa sa il opreasca prea curand.

“Azi a fost o zi plină. În primul rând, întâlnirea Statului Major al Comandantului-Șef Suprem. Accentul principal este pus pe bătăliile pentru Avdiyivka și Bakhmut, pentru regiunea Lugansk, pentru fiecare dintre acele direcții în care inamicul încearcă să spargă apărarea întregii Ucraine.

În al doilea rând, personalul NSDC, împreună cu Guvernul, împreună cu miniștrii, pregătesc o nouă listă puternică de sancțiuni împotriva persoanelor care lucrează pentru agresiune – acestea vor fi blocate.

În al treilea rând, am ținut o întâlnire lungă dedicată energiei, atât aspecte strategice – dezvoltarea și protecția sistemului nostru energetic în orice condiții, cât și problemele actuale – aprovizionarea cu energie a oamenilor noștri și a afacerilor ucrainene.

În al patrulea rând, adăugăm o nouă tradiție a respectului vieții oficiale a statului nostru. Sute de mii de musulmani din Ucraina și comunitatea musulmană din lume – diferite țări, diferite națiuni – țin un post strict în timpul lunii sfinte a Ramadanului.

Când soarele apune, are loc cina Iftar. Am avut onoarea de a împărtăși Iftar cu soldații noștri, cu reprezentanții Mejlișului și cu întreaga comunitate musulmană ucraineană.

Și în al cincilea rând, am semnat mai multe decrete prin care se acordă soldaților noștri: 771 de luptători. În timpul războiului la scară largă, peste 43.500 dintre apărătorii noștri au primit premii de stat.

Mulțumesc tuturor celor care apără statul! Și îi felicit pe toți cei care sărbătoresc astăzi Buna Vestire! Ne rugăm pentru victoria soldaților noștri și mântuirea întregului popor de răul ocupației!”