Austria: Anunt de ULTIMA ORA privind CRIZA din Italia si Cereri Urgente pentru Schengen

Austria Anunt ULTIMA ORA CRIZA Italia Cereri Urgente Schengen

Austria incepe sa aiba parte de sustinere la nivel european, iar asta deoarece un anunt de ultima ora privind criza din Italia aduce si cereri pentru luarea unor masuri urgente pentru Schengen, in ideea de a se reduce substantial interesul migrantilor pentru calatorii periculoase catre Uniunea Europeana in anul 2023, si nu numai.

Austria are cererile de reformare a sistemului de azil, si protejare mai stricta a granitelor UE, sustinute de catre Manfred Weber, presedintele Partidului Popular European, acesta vorbind despre cresterea cu 300% a numarului de migranti care au ajuns in Italia in primele 3 luni ale anului 2023, in comparatie cu aceeasi perioada din 2022, trendul fiind de crestere.

Austria a cerut deasemenea deportarea mai usoara, si mai rapida, a celor care nu pot primi azil in Uniunea Europeana, si incheierea de acorduri cu teri terte pentru ca ei sa fie primiti, acelasi lucru fiind cerut de catre Manfred Weber, iar asa sansele Romaniei de a adera la Schengen scad cu fiecare confirmare a problemei majore privind migratia.

“UE este somnambulă într-o nouă criză a migrației, deși presiunea migratorie în creștere rapidă este evidentă. Cu peste 300% mai mulți imigranți au sosit în Italia în primele trei luni ale acestui an decât în ​​anul precedent. UE trebuie să negocieze imediat un pact de migrație cu Tunisia. Asemenea acordului cu Turcia, bandele de traficanți trebuie oprite împreună.

Protecția și controalele la frontieră, precum și respingerea migranților ilegali ar trebui să funcționeze în sfârșit. Pentru aceasta, Comisia UE trebuie să negocieze rapid noi acorduri de repatriere. Sute de mii de migranți ilegali sunt obligați să părăsească țara, dar rămân în UE pentru că țara lor de origine nu îi ia înapoi.”