Marcel Bolos face un nou anunt foarte important pentru romanii din intreaga tara, aducand in atentia imediata a tuturor banii europeni care sunt alocati de catre Comisia Europeana, si mai exact 2.5 miliarde de euro pentru sectorul ONG, acestia fiind accesati in ultimii ani de catre diverse entitati de acest gen din Romania.
Marcel Bolos vorbeste mai jos pentru ce anume au fost folosite aceste fonduri, iar asta pentru ca vorbim despre sume foarte mari de bani care au fost utilizate pentru a face bine foarte multor oameni, iar alti bani vor mai veni in viitor tot pentru a ajuta oamenii din intreaga tara sa faca fata oricaror provocari.
“𝐁𝐚𝐧𝐢 𝐞𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐧𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐬𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐎𝐍𝐆! 𝟐,𝟓 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐚𝐫𝐝𝐞 𝐝𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨 au fost accesați în ultimii ani de sectorul #ONG, #banieuropeni au adus în comunități acele schimbări vizibile pe care le așteaptă românii, mai ales cei din grupurile vulnerabile. Sunt fonduri care au dat multor copii șanse la educație și multor adulți șansa de a se integra pe piața muncii. Ori au furnizat persoanelor vârstnice și celor cu dizabilități servicii medicale mai eficiente.
Finanțarea proiectelor derulate de ONG-uri s-a dovedit o investiție în viitor, pentru o societate sănătoasă care garantează fiecărui român dreptul de a trăi demn. Am convingerea că organizațiile neguvernamentale din România ne vor fi în continuare parteneri, pentru că 𝐚𝐯𝐞𝐦 𝐨 𝐬𝐞𝐫𝐢𝐞 𝐢𝐦𝐩𝐨𝐫𝐭𝐚𝐧𝐭𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐨𝐩𝐨𝐫𝐭𝐮𝐧𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢 𝐝𝐞 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐧𝐭̦𝐚𝐫𝐞, care vor ajunge direct către oameni. Apelurile se lansează de anul acesta, las mai multe detalii în comentarii.
Bugetul de 2,1 miliarde de euro accesat de ONG-uri prin Programul Operațional Capital Uman a susținut proiecte pentru reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială din comunitățile marginalizate (roma și non-roma), prin implementarea de măsuri integrate.
Creşterea calităţii sistemului de asistenţă socială prin introducerea de instrumente/ proceduri/ mecanisme etc. şi prin îmbunătățirea nivelului de competențe al profesioniștilor din sistem; creșterea numărului tinerilor care părăsesc sistemul instituționalizat (cu vârsta de până la 18 ani) pregătiți pentru a avea o viață independentă; reducerea numărului persoanelor vârstnice și a celor cu dezabilități plasate în instituții rezidențiale.
Creșterea ratei de înscriere și participare la sistemul de învățământ destinat copiilor de vârstă mică și preșcolarilor, la învățământul primar și secundar, profesional și tehnic inițial, terțiar; corelarea dintre abilitățile și competențele dezvoltate în cadrul programelor de studiu ale învățământului superior și cerințele pieței muncii pentru asigurarea tranziției de la sistemul educațional la piața muncii; creșterea ratei de participare a adulților la programe de învățare pe tot parcursul vieții.”