IMPORTANTE Anunturi ale lui Volodimir Zelenski privind Razboiul Ucrainei si NATO

IMPORTANTE Anunturi Volodimir Zelenski Razboiul Ucrainei NATO

Volodimir Zelenski transmite o serie de anunturi foarte importante cu privire la razboiul din Ucraina, iar asta pentru ca vrea sa aduca in atentia tuturor oamenilor ceea ce se intampla din punct de vedere al situatiei de pe front, dar si cu privire la discutiile avute cu reprezentantii NATO.

Volodimir Zelenski explica mai jos faptul ca sunt pregatite noi discutii foarte importante in cadrul aliantei cu privire la viitorul tarii, chiar daca este prinsa intr-un razboi nemilos cu Rusia.

“Apărarea Ucrainei – asta i-au fost dedicate astăzi, la Kiev, negocierile cu șeful NATO, Jens Stoltenberg. Apărarea întregii ordini internaționale bazate pe reguli. Protecția vieții.

Ne pregătim pentru întâlnirea Ramstein, iar poziția domnului Stoltenberg este importantă. Ne pregătim pentru acțiunile noastre active pe front: sunt inevitabile.

Ne pregătim pentru summitul NATO de la Vilnius, care este programat pentru vara acestui an. Dar conținutul său este deja în curs de elaborare tocmai la astfel de întâlniri, în contacte de diferite niveluri pe care le conducem cu partenerii noștri.

Nici majoritatea ucrainenilor, nici majoritatea europenilor, nici majoritatea locuitorilor întregului spațiu NATO nu-i vor înțelege pe liderii Alianței, dacă o binemeritată invitație politică pentru Ucraina la Alianță nu sună la acest summit din Vilnius.

Ucraina a făcut totul pentru a se asigura că cererea noastră a fost satisfăcută. Este greu de spus chiar a cui contribuție la securitatea europeană și euro-atlantică este mai mare decât soldații noștri… bărbați și femei ucrainene care apără libertatea cu viața. Mulțumim tuturor partenerilor care ne susțin în acest sens.

Slavă tuturor soldaților noștri care acum luptă pentru Ucraina! Mulțumesc tuturor celor care ajută! Glorie Ucrainei!

Astăzi, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a discutat patru probleme principale.

Primul este Rammstein, întâlnirea care va avea loc mâine, și deciziile pe care le așteptăm de la parteneri. În primul rând, se referă la sprijinul armat al acțiunilor noastre active.

În al doilea rând, m-am adresat domnului secretar general cu o cerere de a ne ajuta să depășim reticența partenerilor noștri în furnizarea de arme cu rază lungă de acțiune, aviație modernă, artilerie și vehicule blindate.

A treia problemă este summitul NATO de la Vilnius, care ar putea deveni istoric. Sunt recunoscător pentru invitația de a participa la Summit, dar este important ca și Ucraina să primească o invitație corespunzătoare. Iar a patra sunt garanțiile de securitate pentru Ucraina, pentru ucrainenii în drum spre NATO.

Vă mulțumim că ați început negocierile noastre. Sunt sigur că vom continua să stabilim pacea împreună în Ucraina, în toată Europa și în lume.”